Cât timp rezistă peștele la congelator. Nu îl mai consuma sub nicio formă dacă a trecut această dată

Când trebuie consumat pentru a nu avea probleme de sănătate
Cât timp rezistă peștele la congelator. Nu îl mai consuma sub nicio formă dacă a trecut această dată

Peștele reprezintă un aliment consumat de aproape toți oamenii din întreaga lume. Există și pasionații de pescuit care îl preferă pe cel proaspăt, prins chiar de ei. Dar cum nu toată lumea are posibilitatea sau dorința să pescuiască, mulți se mulțumesc să-l cumpere din magazin sau de la pescărie. Astfel, de cele mai multe ori peștele este congelat.

Dacă te gândești să cumperi o cantitate mai mare de pește trebuie să te gândești foarte bine cum îl vei depozita. Cât timp rezistă peștele la congelator? Află de mai jos când trebuie consumat pentru a nu avea probleme de sănătate.

Cât timp rezistă peștele la congelator

Înainte de a cumpăra pește dintr-un magazin asigură-te că totul în jurul lui este curat, iar peștii sunt acoperiți cu gheață. Dacă sunt vii, asigură-te că sunt ținuți în acvarii mari și să nu existe miros de pește stricat. În plus, dacă sunt deja eviscerați, trebuie să fii și mai atent la condițiile de igienă.

Un pește proaspăt este lucios și acoperit de un mucus transparent care devine opac în cazul în care peștele este vechi. Dacă este foarte proaspăt, peștele cufundat în apă trebuie să se lase la fund, iar corpul acestuia să nu se îndoaie, ci să rămână rigid. De asemenea, ochii trebuie să fie clari, strălucitori. Peștii cu ochii intrați în orbită trebuie evitați deoarece acest lucru înseamnă că sunt vechi. Branhiile trebuie să fie roșiatice, umede și fără miros.

Imediat după ce cumperi peștele acesta trebuie curățat cât mai repede: se spală bine, se curăță de solzi și măruntaie și se consumă, la fel, cât mai repede. Poate fi pus la frigider sau în congelator. La frigider peștele trebuie să stea o zi, maxim două la o temperatură mai mică de 4 grade. În congelator, acesta trebuie pus porționat, așezat în pungi, la o temperatură de -18 grade Celsius sau mai scăzută. Peștele gras, cum sunt macroul, nisetrul, crapul, scrumbia, heringul și somonul se congelează pentru maximum 3 luni.

Peștele slab cum sunt caras, șalău, știucă, biban, cod și merluciu poate fi păstrat la congelator pentru maximum 6 luni.

Niciodată nu consuma pește ținut mai mult timp la congelator deoarece calitățile sale nutriționale se schimbă. Potrivit specialiștilor, este indicat cât mai mult consumul de pește proaspăt.

Cât timp poate fi ținut la temperatura camerei

La temperatura camerei, peștele sau preparatele cu pește au un timp maxim de păstrare de aproximativ două ore. După acest interval riscul de apariție al bacteriilor este foarte ridicat. Potrivit administrației alimentelor si medicamentelor din SUA (FDA), acest lucru este valabil în cazul în care temperatura este ridicată, în jur de 32 de grade Celsius.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *