Cât timp se fierb cartofii pentru piure. Greşeala pe care o fac toate gospodinele

Piureul de cartofi pare un preparat banal la prima vedere. Pentru a face însă unul gustos, trebuie să ştii câteva trucuri foarte importante.
Cât timp se fierb cartofii pentru piure. Greşeala pe care o fac toate gospodinele

Cât timp se fierb cartofii pentru piure, pentru a avea textura dorită. Se știe că nu este ceva mai ușor, decât să gătești un piure de cartofi. Deși, chiar și pentru ceva aparent atât de simplu, există câteva trucuri și sfaturi pe care merită să le luați în considerare.  Iată greșeala pe care o fac toate gospodinele.

Cât timp se fierb cartofii pentru piure

Cartoful este unul dintre cele mai populare alimente și cel mai mult consumat de oameni. Acesta se poate găti în diferite forme și este extrem de gustos în preparate sau consumat pur și simplu. Conform unor studii, o persoană consumă aproximativ 30 de kilograme de cartofi pe an.

De regulă, toată lumea știe să gătească un piure: apă clocotită, aruncă un cartof, așteaptă și gata. Dar, dincolo de elementele fundamentale, cât timp este timpul optim pentru a găti cartofii? Care sunt cele mai bune soiuri? Mai bine să începeți cu apă caldă sau rece? Iată mai jos tot ce trebuie să știți. 

Care sunt cele mai bune soiuri de cartofi

Cei mai buni sunt cartofii cu coaja moale, dar rezistentă, astfel încât să nu se destrame. Cartoful cu coajă roșie – Pontiac roșu- este unul dintre cei mai buni pentru gătit.

De asemenea, alții care se găsesc mai ușor, precum Monalisa (cel tipic cu coaja galbenă și ovală), funcționează de minune. La fel ca și alte soiuri precum Kennebec sau Desiree.

Cât timp trebuie fierți cartofii

Evident, va depinde de mărimea cartofului, dar, ca referință, cei medii vor avea nevoie de aproximativ 20 de minute, iar cei mai mari 30 de minute. Dacă veți înfige ușor un cuțit sau o furculiță, veți ști că sunt gata.

Încercați să alegeți cartofii de dimensiune similară. În acest fel vor fierbe în același timp.  Atunci când scoateți cartofii din apa clocotită, turnați apă rece peste ei. Acest lucru va ajuta la decojire.

Deși curățarea cartofilor pentru a-i găti este ceva ce se face în multe bucătării, adevărul este că veți obține un rezultat mult mai bun dacă nu scoateți coaja. Acest lucru îi va face să-și mențină aroma, proprietățile și, întâmplător, nu se vor mai fărâma.

Apă rece sau clocotită

În cazul în care cartofii au pământ, îi veți spăla bine înainte de a-i pune la fiert. Se pun mereu în oală când apa clocotește deja. Se recomandă pe lângă un strop de sare în apa de fierbere, adăugarea unui strop de oţet pentru a nu crăpa. Oțetul le-ar putea putea schimba gustul.

Evitați să gătiți cartofi la cuptorul cu microunde

Deși gătitul cartofilor la cuptorul cu microunde este foarte confortabil și rapid, aceștia nu ies la fel de buni. Este recomandată rețeta clasică pentru fierbere a cartofilor.

Cât timp se fierb cartofii pentru piure. Cel mai important sfat

Pentru a conserva cartofii cel mai bine este să-i păstrați într-un loc răcoros ferit de lumină pentru a preveni putrezirea lor. Între 7-10 grade ar fi temperatura ideală. La temperaturi mai ridicate vor începe să încolțească mai devreme.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a participat Jorge la Survivor All Stars, de fapt
7.2 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *