Cât timp se fierbe orezul cu lapte. Secretul pentru a obține un desert delicios

Ce trebuie să faci după ce s-a fiert
Cât timp se fierbe orezul cu lapte. Secretul pentru a obține un desert delicios

Orezul cu lapte reprezintă un desert preferat de foarte mulți copii, dar și de adulți. Chiar dacă pentru prepararea lui nu sunt necesare prea multe ingrediente, există multe gospodine care nu știu să fiarbă orezul corect. Vei vedea mai jos secretul pentru un orez cu lapte foarte bun!

Orezul cu lapte, bun înlocuitor pentru dulciuri

Orezul cu lapte reprezintă un desert sănătos, care poate fi un bun înlocuitor pentru prăjituri sau ciocolată (clătite, gogoși, bomboane sau alte tipuri de desert). Este făcut din doar două ingrediente, orez și lapte, iar după preferințe se mai poate adăuga și scorțișoară. Există însă și alte mici reguli de care trebuie ținut cont atunci când se pune orezul la fiert în lapte.

Cât timp se fierbe orezul cu lapte. Care este secretul de după fierbere

Orezul trebuie să fiarbă în lapte aproximativ 20 de minute, apoi se lasă acoperit pentru încă jumătate de oră. Acesta este secretul pentru ca rezultatul final să fie cremos. O să te poți bucura apoi de un desert delicios, din care îți poți pune o porție generoasă fără teama că îți pun în pericol silueta. Există și persoane care preferă să pună deasupra câteva lingurițe de dulceață sau fructe.

Ce conține o farfurie de orez cu lapte. Va fi de mare ajutor pentru organism

Potrivit playtech.ro, o singură farfurie de orez cu lapte conține carbohidrați – 74 g, proteine – 7.90 g, minerale: calciu – 225 mg, iod – 20 mg, magneziu – 33 mg, potasiu – 313 mg, fosfor – 49 mg, seleniu – 5.50 mg și fier – 1 mg, dar și vitamine: A, B1 – 0,09 mg, B2 – 0,33 mg, B9, vitamina D și acid folic. Așadar, este un desert care poate fi consumat chiar și în timpul dietei.

De asemenea, orezul cu lapte conține și aminoacizi cum sunt: treonina, valina, triptofanul, tirozina, metionina, leucina, histidina,  alanina, arginina, fenilalanina, glicina.

Ce fel de orez să alegi pentru orez cu lapte. De ce este indicat un singur tip

Dacă vrei să îți surprinzi familia cu un desert bun și sănătos și vei alege să faci orez cu lapte, trebuie să știi ce fel de orez să alegi. Doar cel alb este indicat pentru această rețetă deoarece conține o cantitate scăzută de fibre. Cât despre lapte, este indicat cel de vacă, bogat în proteine. Pentru un gust diferit poți pune și puțin scorțișoară. Acest condiment ajută digestia.

Foarte important: orezul cu lapte trebuie gătit la foc mic și amestecat încontinuu în compoziție pentru a nu se lipi de fundul oalei!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *