Cât timp se fierbe pieptul de pui, de fapt. Secrete de aur de la gospodinele iscusite

trucuri pentru fierberea pieptului de pui

Pieptul de pui este alimentul perfect pentru a găti o mâncare ușoară, sănătoasă și dietetică. Conținutul ridicat de proteină și scăzut în grăsimi este opțiunea ideală atât pentru cei care urmează o dietă slab calorică, cât și pentru copii. Dar, ca în cazul  oricărui  tip de carne, apare adesea dilema despre modul corect de gătire, mai exact temperatura optimă de siguranță alimentară a preparatului din carne.

Cum se fierbe corect pieptul de pui?

Mai jos vei găsi toate sfaturile de care ai nevoie pentru a identifica modul sănătos de preparare a pieptului de pui.

În primul rând, oricine gătește trebuie să aibă câteva noțiuni de bază despre siguranța alimentară.  Noțiunea principală de siguranță alimentară este temperatura de gătire a preparatelor din carne, mai ales. În rândurile de mai jos, vom face referire la carnea de pui, respectiv modul de pregătire și gătire.

Pregătirea pieptului de pui

Carnea de pui nu se spală!  Dacă este cazul unei bucăți de carne contaminată cu germeni, prin spălare acești germeni nu doar că se împrăștie pe suprafețele de lucru, dar contaminează carnea și în interior. Astfel, după curățare de pene, puf, tulei, carnea se tranșează și se pune direct în vasul de gătit. Toate ustensilele și suprafețele cu care carnea de pui a venit în contact, se vor dezinfecta imediat.

Temperatura și timpul de fierbere a pieptului de pui

Pieptul de pui, în general carnea, se prepară doar în stare refrigerată. În cazul pieptului de pui congelat, se lasă la dezghețat,  în frigider, peste noapte. Cum se menționează în paragraful anterior, carnea de pui nu se spală pentru că prin preparare termică, germenii se distrug, anulând orice risc de contaminare. Pieptul de pui este fiert corect când ajunge la temperatura din interior la 75 ° C. Temperatura se poate verifica cu ajutorul unui termometru  introdus în cel mai groasă parte a pieptului de pui.  În general, pieptul de pui atinge această temperatură internă, după ce a fiert o oră la foc mediu.

Aceste două paragrafe sunt esențiale în gătirea cărnii de pui. Sunt reguli ușor de aplicat pentru protejarea sănătății  tale  sau a familiei tale.

Un truc pentru fierberea mai rapidă a pieptului de pui este să gătiți în oala sub presiune. Cu această metodă, pieptul de pui va fi gătit în doar 20 de minute.

Pașii pentru fierberea pieptului de pui perfect

Ținând cont de recomandările de mai sus, uite care sunt pașii de fierbere a pieptului de pui:

Pasul 1- Adaugă pieptul de pui într-o oală cu apă rece. Pieptul de pui să fie acoperit complet de apă.

Pasul 2-  Pune oala pe aragaz și adăugă o lingură de sare. Reglează focul la mediu-mare și așteaptă ca apa să dea un clocot.

Pasul 3-  de îndată ce apa începe să fiarbă, redu temperatura la scăzut sau mediu-scăzut (în funcție de setarea aragazului), acoperă parțial cu un capac ( pentru a permite aburului să iasă) și fierbe carnea pentru cel puțin o oră sau până când temperatura internă atinge 75 ° C. Se spumează de câte ori este nevoie.(este foarte important să nu fierbi puiul la o temperatură ridicată în acest moment. Odată ce apa începe să fiarbă doar se reduce căldura și se lasă puiul să fiarbă la foc mic timp de 1 oră). 

Pasul 4– după ce carnea a fiert, se scoate din oală și se lasă timp de 5 minute să se odihnească. După acest timp, poți tăia sau mărunți carnea.

Notă: pentru a crește savoarea puiului, pune la fiert, alături de carne, o tijă de țelină, o ceapă, o crenguță de cimbru și un cățel de usturoi întreg.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…