Cât timp se pot păstra vinetele coapte la congelator. Greșeala majoră pe care o fac multe persoane, nu e așa cum se credea

Nutriționiștii au dezvăluit cât timp ar trebui păstrate vinetele coapte la congelator
Cât timp se pot păstra vinetele coapte la congelator. Greșeala majoră pe care o fac multe persoane, nu e așa cum se credea

Perioada în care gospodinele pregătesc toate cele necesare pentru iarnă este în plină desfășurare. Printre alimentele pe care le pun la congelator se numără și vinetele coapte. Cât timp se pot păstra vinetele coapte la congelator? Este o întrebare care stă pe buzele multor gospodine. Vă spunem mai jos răspunsul.

Cât timp se pot păstra vinetele coapte la congelator

Nutriționiștii au dezvăluit cât ar trebui păstrate vinetele coapte la congelator. Acestea se numără printre preferatele românilor deoarece sunt foarte sănătoase și se pot face din ele multe preparate delicioase. Acestea au și o mulțime de beneficii asupra organismului.

Cât despre termenul de valabilitate în congelator, nutriționiștii spun că nu trebuie ținute mai mult de cinci luni acolo. Altfel ele își pierd proprietățile. Potrivit lor, o porție de vinete congelate pierde aproximativ 25% din substanțele minerale dacă sunt ținute prea mult timp în congelator. Așadar, vinetele congelate trebuie consumate în maximum cinci luni de când au fost puse. Foarte important: înainte de a fi puse în congelator, specialiștii recomandă să ne asigurăm dacă au fost coapte uniform și nu au pete sau adâncituri.

Beneficiile consumului de vinete

Consumul de vinete aduce o mulțime de beneficii organismului nostru:

  • Conțin antioxidanți
  • Vinetele sunt bogate în fibre
  • Ajută digestia
  • Contribuie la vindecarea sau ținerea sub control a gastritei
  • Ajută la vindecarea refluxului gastric, arsurilor și ulcerului
  • Calmează indigestia, diareea, constipația sau balonarea
  • Sunt o sursă ideală de vitamina C, vitamina K, B6, magneziu sau potasiu

Cum cureți rapid vinetele de coajă

Pentru a curăța mai repede vinetele, mai întâi acestea trebuie spălate și uscate. Ulterior poți folosești un curățător de legume. Trece decojitorul de-a lungul cojii vinetelor, având grijă să nu îndepărtezi prea mult din pulpă. De asemenea, poți folosi un cuțit mai subțire pentru a curăța vinetele și pielea. În timp ce coaja vinetei este comestibilă, îndepărtarea pielii va reduce din amărăciunea acestora.

La câte grade se coc vinetele în cuptor electric

Cuptorul electric trebuie preîncălzit la o temperatură mai ridicată, de aproximativ 250 de grade. Se pun vinetele într-o tavă cu hârtie de copt și se așază tava în poziția cea mai de sus a cuptorului. În cazul unui cuptor electric, va fi suficient să coci vinetele doar 25 de minute, înainte să le întorci.

Cum se coc vinetele în tigaie

Spală vinetele bine, apoi taie în felii sau în jumătăți, atât pentru a-ți ușura munca, cât și pentru a reuși să le răcești mai rapid. Pune uleiul direct pe vinete. Nu pune uleiul în tigaie, ci unge vinetele cu o pensulă, este mult mai util și legumele nu vor lăsa prea multă grăsime. Pune vinetele în cuptorul cu microunde pentru câteva minute. Gătirea în prealabil a vinetelor va ajuta la estomparea structurii spongioase a acestora, lucru care va împiedica absorbția unei cantități prea mari de ulei. Pune vinetele în tigaie. Acestea se prăjesc până ce sunt uniform gătite pe fiecare parte.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *