Cât timp se prăjește peștele pe fiecare parte. Regula de aur pentru o crustă crocantă. Așa fac bucătarii în marile restaurante

De câte ori trebuie să îl întorci

Scris de: Daoud Andra

28 Mar. 2023

Cât timp se prăjește peștele pe fiecare parte. Regula de aur pentru o crustă crocantă. Așa fac bucătarii în marile restaurante

Există numeroase modalități de a găti peștele, însă una dintre cele mai populare rămâne prăjirea acestuia. Peștele prăjit în ulei va avea o crustă crocantă și delicioasă, dacă ții cont de câteva trucuri și respecți timpul de gătire. Cât timp se prăjește peștele pe fiecare parte, pentru a fi crocant la exterior.

Regula bucătarilor consacrați: cât timp se prăjește peștele pe fiecare parte

Nimic nu se compară cu o porție de pește prăjit, în crustă crocantă, servit alături de mămăligă și mujdei. Indiferent ce tip de pește alegi să gătești, este important să ții cont de câteva aspecte, pentru un rezultat ca la restaurant.

În primul rând, alege un pește care nu este foarte gras. Evită să prăjești somon sau crap, pentru că vor avea un gust greu. Optează pentru păstrăv, cod, macrou, doradă sau orice tip de pește slab. Curăță bine peștele și spală-l cu apă rece, după care tamponează-l cu hârtie de bucătărie, pentru a-l usca.

Citește și: Cum să prăjești peștele fără să faci miros în casă. Ce trebuie să pui în tigaie neapărat. Trucul este genial

Presară sare pe toate părțile, după care lasă bucățile de pește să stea timp de 10-15 minute. Pentru a-l prăji mai ușor, peștele trebuie să fie porționat. Îl poți fileta sau îl poți tăia în bucăți potrivite. Pentru a crea o crustă crocantă, amestecă 2 părți de mălai și o parte de făină într-un bol.

Trece fiecare bucată de pește prin amestecul de mălai și făină, astfel încât să fie acoperit pe toate părțile. Pune o tigaie cu ulei pe foc și, când acesta este încins, adaugă bucățile de pește. Prăjește peștele la foc mediu, timp de 10-15 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata. Evită să întorci peștele de multe ori, pentru că acesta se poate rupe. Întoarce peștele o singură dată, după ce s-a rumenit pe jumătate.

Citește și: Nu cumpăra sub nicio formă acest pește din supermarketuri. Detaliul care îți arată clar că nu este proaspăt

Cât timp se prăjește peștele pe fiecare parte
Peștele se întoarce o singură dată în tigaie

Cum prăjești pește fără să emane miros în casă

După ce peștele s-a rumenit pe o parte, întoarce-l pe partea cealaltă. Lasă-l încă 10-15 minute sau până când se rumenește complet și capătă o culoare arămie. Scoate peștele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, pentru a scăpa de excesul de ulei.

Citește și: Ce simbolizează zilele cu dezlegare la pește. Semnificația aparte pe care o au acestea

Un aspect neplăcut atunci când prăjești pește este mirosul pe care acesta îl emană. Există câteva trucuri la îndemână pentru a nu inunda bucătăria și casa de miros. Atunci când pui bucățile de pește în tigaie, adaugă și câteva bucăți de cartof crud sau de măr. Acestea absorb mirosul puternic de pește și nu îl mai lasă să se răspândească în atmosferă.

Dacă prăjești o cantitate mai mare de pește, schimbă și bucățile de cartofi sau de mere din tigaie de fiecare dată când scoți bucățile de pește și adaugi altele la prăjit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.4 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *