Cât trebuie fiartă dulceața de prune. Rețeta simplă cu care nu vei da greș

Cât trebuie fiartă dulceața de prune. Prunele sunt fructe răspândite în țara noastră și se găsesc sub diverse soiuri, pe gustul fiecăruia
Cât trebuie fiartă dulceața de prune. Rețeta simplă cu care nu vei da greș

Cât trebuie fiartă dulceața de prune, pentru a avea o textură potrivită și pentru a rezista pe timp de iarnă. Dulceața de prune rămâne în topul preferințelor, atunci când gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă. Este gostoasă, foarte ușor de pregătit, însă trebuie să țineți cont de câteva tehnici, pentru a nu da greș. Prunele sunt cele mai apreciate și ușor de găsit fructe. Iată cât trebuie fiartă dulceața de prune.

Cât trebuie fiartă dulceața de prune

Prunele sunt fructe răspândite în țara noastră și se găsesc sub diverse soiuri, pe gustul fiecăruia. Unele mai dulci și se pot folosi mai mult pentru gem, altele mai acrișoare. Din acestea se poate face compot. Oricum ați alege, rămâne unul dintre cele mai gustoase preparate de sezon. Prunele au numeroase beneficii pentru organism. În această perioadă, gospodinele aleg aceste fructe pentru gem sau compot. Există diferite soiuri, iar până în toamnă, piețele sunt pline de aceste fructe și nu numai. Pentru a afla câteva secrete, vă invităm să vedeți cum trebuie făcută dulceața de prune.

Trebuie să știți că, indiferent de soi, ele sunt ideale pentru prepararea dulcețurilor, fiind foarte cărnoase. De asemenea, sunt zemoase, iar din ele iese o dulceață foarte gutoasă.

Dulceață de prune
Dulceață de prune

Prunele sunt fructe benefice pentru sănătate. Prunele sunt bogate în vitaminele (A, K, C, potasiu și fibre).

Acestea conțin și antioxidanți, au efect energizant asupra organismului și mențin sănătoase atât mintea, cât și corpul.

Mai jos, specialiștii în bucătărie recomandă una dintre cele mai simple metode de a prepara gemul de prune. Poate fi încercată de oricine și necesită doar răbdare și timp investit. Având în vedere că este sezonul, dulceața de prune este cea mai bună recomandare. Cu această rețetă nu veți da greș absolut deloc.

Ingrediente

  • 1 kg zahăr;
  • 2 pachete zahăr vanilat.
  • 3 kg prune(orice soi de prune);

Mod de preparare. Cât trebuie fiartă dulceața de prune

Se spală prunele și se scot sâmburii.Fructele se pun în vasul în care se vor fierbe și apoi se pun la foc mic. Când s-au înmuiat bine și s-a format lichid, se iau de pe foc și se dau printr-o strecurătoare. Amestecați cu o lingură de lemn, pentru a separa cojile de pulpă.

Dacă alegeți să separați cojile, atunci dulceața va fi mai fină. Este decizia fiecăruia, în funcție de preferințe.

Pulpa fructelor și zeama, trecute prin strecurătoare, se pun din nou la fiert pe foc mic. În timpul fierberii se spumează atât cât este nevoie. După ce s-a îngroșat suficient, se adaugă zahărul și vanilia și se amestecă tot mai des în timp ce fierbe.

Când este gata, se ia vasul de pe foc și se lasă puțin la răcit. Trebuie să știți că dulceața se fierbe până în momentul în care siropul a scăzut, iar dulceața devine mai groasă. Evident, zahărul trebuie să fie topt, iar fructele moi.

La final, turnați dulceața în borcanele curate și sterilizate la cuptor și se acoperă cu capace noi, de asemenea, sterilizate fie în cuptorul încins, fie prin fierbere în apă.

Dacă alegeți să le sterilizați prin fierbere, lăsați-le la uscat înainte de a le folosi. Este foarte important să folosiți capace noi. Acest lucru vă ajută ca borcanele cu gem să reziste în timp. Dacă nu folosiți capace bune, aveți șansa ca gemul să prindă floare de mucegai.

De ce este bine să consumați prune

  • Prunele pot reduce riscul de infarct miocardic și contribuie la reducerea tensiunii arteriale
  • Au conținut ridicat de potasiu
  • au în conținut antocianine (antioxidanți naturali), care le oferă pigmentul roșu-violet
  • Prunele conțin fibre, ceea ce înseamnă că ajută la o digestie sănătoasă
  • Prunele proaspete, dar chiar și prunele uscate pot îmbunătăți sănătatea oaselor
  • În cazul persoanelor care obișnuiesc să mănânce 3-4 prune pe zi, s-au observat și alte beneficii ale prunelor și anume o îmbunătățire a memoriei
9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.