Cât trebuie să fiarbă ouăle de Paşte. Trucuri ca să nu se spargă

Cât trebuie să fiarbă ouăle de Paşte, pentru ca ele să iasă perfect. Dacă vă plac ouăle de Paște, trebuie să știți cât timp să le fierbeți pentru care acestea să iasă gustoase.
Cât trebuie să fiarbă ouăle de Paşte. Trucuri ca să nu se spargă

Cât trebuie să fiarbă ouăle de Paşte, pentru ca ele să iasă perfect, pe placul vostru. Modul de fierbere a ouălor diferă, în funcție de preferințele fiecărei persoane. În timp ce unii le preferă moi, alții le preferă foarte tari sau medii. Pentru a vă lămuri care este timpul de fierbere pentru a ieși așa cum vă doriți, vă prezentăm mai jos câteva trucuri esențiale ca ouăle să nu se spargă.

Cât trebuie să fiarbă ouăle de Paşte, în funcție de preferințe

Dacă vă plac ouăle de Paște, trebuie să știți cât timp să le fierbeți pentru care acestea să iasă pe placul vostru. Oul poate fi tare, moale sau mediu. 

De multe ori se întâmplă să constatați că gălbenușul oului fiert nu este galbenul la care vă așteptați, ci unul verzui. Există și o explicație pentru asta. Ei bine, este rezultatul dintre sulful existent în albuş şi fierul din gălbenuş, reacţie care apare atunci când oul este fiert prea mult.

De cele mai multe ori, ouăle de Paște se fierb aproximativ 10 minute, pentru a ieși tari. De asemenea, contează și câte ouă puneți în oală la fiert. În cazul în care aveți mai mult de cinci, nu uitați să îl lăsați un minut în plus la fiert.

Cum să fii atent la procesul de gătire a ouălor fierte

  • Nu lăsa apa să fiarbă în clocot înainte de a adăuga ouăle în ea 
  • Esste important ca apa să nu fie clocotităpentru că schimbă temperatura oului brusc
  • Ouăle trebuie introduse într-un vas încăpător. Acestea trebuie să fie așezate într-un singur strat.
  • Dacă în timpul fierberii apei apar bule pe margine, opriţi focul. Acoperiți oala.
  • Dacă vă doriți ca ouăle să iasă moi, le lăsaţi în oală acoperită 3 minute și 12-15 minute, pentru a fi tari
  • După ce s-au fiert ouăle, le lăsați în apă rece
  • pentru ca uoul fiert să iasă moale, are nevoie de 3 minute de fierbere
  • În cazul în care vreți un ou fiert mediu, îl fierbeți 12 minute
  • Pentru un ou fiert tare, fierbeți 15 minute.

Ce trebuie să faci cu oul roșu de Paște

Potrivit tradiţiei, oul roşu de Paşte sfinţit la biserică trebuie păstrat până anul viitor. În următorul an, acesta se sparge, iar dacă este  gol interior înseamnă că nu veți avea parte de prea mult noroc. Dacă acesta este plin, veți avea o viață liniștită.

În Moldova, se spune că este bine să păstrezi un ou roșu timp de 40 de zile după Paște. Dacă îl spargi după 40 de zile și nu miroase urât, înseamnă că vei avea un an bun.

9 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.