Cât trebuie să fierbi cafeaua ca să iasă cremoasă și cu o aromă intensă. Sigur ai greșit

Când ar trebui băută cafeaua
Cât trebuie să fierbi cafeaua ca să iasă cremoasă și cu o aromă intensă. Sigur ai greșit

În prezent există o mulțime de metode prin care se poate face cafeaua. Există oameni care preferă cafeaua făcută de aparatele electrice, dar și persoane care încă o mai pregătesc la ibric. Specialiștii spun că există o greșeală frecventă atunci când este pregătită această băutură.

Cafeaua, una dintre cele mai populare băutură

Cafeaua face parte din cele mai populare băuturi la nivelul întregii lumi. Indiferent că o preferi simplă, cu lapte, zahăr sau alți îndulcitori, aceasta îți oferă energie. Cum în ultima vreme au apărut o mulțime de aparate care îți fac cafeaua instant, mulți oameni au cumpărat pentru a nu mai pregăti ei cafeaua. Există însă și persoane care preferă să o pregătească după rețeta clasică, la ibric.

Cât trebuie să fierbi cafeaua ca să iasă cremoasă

Atunci când pregătești cafeaua la  ibric, specialiștii spun că este bine ca boabele măcinate să fie adăugate peste apa fierbinte din recipient. Se lasă apa pe foc timp de 3-4 minute până când ajunge din nou în punctul de fierbere. Apoi se ia de pe foc și se adaugă cafeaua. Este foarte important să nu pui cafeaua de la început și să o lași să fiarbă odată cu apa. Ea trebuie lăsată apoi la infuzat timp de două minute.

Citește și – Cea mai mare greșeală care se face când se prepară cafeaua. Experții au dezvăluit secretul pentru a obține cafeaua perfectă

Când ar trebui băută cafeaua. Sfaturi utile

Pentru amatorii de cofeină un sfat important este să nu folosească lapte rece de la frigider în cafeaua fierbinte deoarece gustul acesteia se va altera. Cel mai indicat este să fie folosit doar zahăr, miere sau alt îndulcitor.

În ceea ce privește ora la care se bea cafeaua, aceasta se bea, în general, la primele ore ale dimineții. Atunci poate oferi organismului un surplus de energie.

Ce apă este indicat să utilizezi pentru cafea

Mai mult de 95% dintr-o ceașcă de cafea este apă. Astfel înțelegem rapid importanța de a ține cont de apa care se folosește pentru a prepara cafeaua.

„Poți avea o cafea foarte bună, dar dacă apa nu este de bună calitate, nu va fi bună”, avertizează un expert în prepararea cafelei. Pentru ca băutura să nu-și piardă „aromele și vivacitatea”, este nevoie să fie folosită apă cu mineralizare scăzută. Și dacă este și îmbuteliată, cu atât mai bine! În plus, calcarul din apa de la robinet poate deteriora aparatul de cafea.

De asemenea, specialiștii recomandă să nu cumpărăm cafea deja măcinată din supermarket. Pentru o cafea bună este necesară măcinarea boabelor înainte de fiecare preparare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *