La ibric sau aparat electric, cafeaua reprezintă o băutură preferată de foarte mulți oameni. Specialiștii au dezvăluit acum faptul că există o greșeală comună atunci când cumpărăm cafea și ce este de făcut în această situație. Truc numai bun de pus în practică!
Fie că preferi cafeaua la ibric sau, mai simplu, făcută de un aparat electric, este bine să știi mici trucuri. Prăjitorii de cafea și experții în calitatea cafelei au dezvăluit care este secretul pentru a obține o aromă perfectă. Prima concluzie a fost: cumpărați boabe de cafea întregi, nu cafea măcinată!
„Cafeaua cu boabe întregi proaspăt măcinată este mai bună decât cea care se bea măcinată, deoarece moleculele aromatice se vor volatiliza după măcinare, iar suprafața expusă a cafelei crește semnificativ, ceea ce duce la o oxidare mai rapidă, a declarat Summer Zhang, expert în prăjirea cafelei și controlul calității.
Potrivit specialiștilor, cafeaua începe să oxideze din momentul în care intră în contact cu aerul. Acest lucru face ca gustul ei să se schimbe treptat.
„Cafeaua începe să se oxideze ori de câte ori intră în contact cu aerul. Nu există un anumit interval de timp în care începe să se observe – este diferit în funcție de cafea”, a mai spus Summer Zhang.
Pentru a ne asigura că ne bucurăm de gustul bun al cafelei este indicat să cumpărăm cafea direct boabe, nu măcinată. Cafeaua măcinată zi de zi, proaspătă, va face ca băutura finală să fie una perfectă!
Măsoară apa cu ceașca și pune în ibric atâtea cești de apă câte cafele vrei să faci. Atunci când apa începe să fiarbă se adaugă cafeaua: câte o linguriță cu vârf de cafea pentru fiecare ceașcă de apă. Dacă prepari mai multe cafele, este bine să pui o linguriță de cafea în plus la fiecare 4 cești de apă. De exemplu, pentru 8 cafele, vei adăuga 10 lingurițe de cafea.
Când cafeaua începe să fiarbă și deja apare acea spumă la suprafață, ia-o de pe foc și las-o câteva minute, pentru ca zațul să se depună pe fundul ibricului.
Truc simplu pentru a scăpa de gustul amar al cafelei. Sarea este de mare ajutor în această situație, deși mulți oameni ar fi tentați să folosească zahăr sau lapte. Sodiul este un ingredient care echilibrează gustul cafelei și elimină aroma amară, dându-i un gust dulceag, dar și o textură plăcută.