Cât ulei trebuie să pui la maioneză, de fapt. Multe gospodine greșesc rețeta, de asta se taie sau iese grețoasă

Sfaturi foarte utile
Cât ulei trebuie să pui la maioneză, de fapt. Multe gospodine greșesc rețeta, de asta se taie sau iese grețoasă

Maioneza este un sos preferat de foarte mulți oameni, consumat într-o sumedenie de combinații. Folosită ca sos pentru cartofi, salate sau alte feluri de mâncare, maioneza este des preparată în multe bucătării. Cum se prepară corect acest sos și cât ulei este necesar pentru un gust bun? Află de mai jos cum să pregătești maioneza fără să pui prea mult ulei.

Ce beneficii aduce maioneza în organism

Maioneza conține o cantitate destul de mare de vitamina E, cea care a re rol benefic pentru sistemul cardiovascular și cel respirator. De asemenea, conține potasiu, fosfor, vitamina K, dar și calciu. Este bogată și în acizi grași precum Omega-3 și Omega-6.

Cât ulei trebuie să pui la maioneză pentru a avea un gust bun

Maioneza este folosită din cele mai vechi timpuri. Rețeta este foarte simplă, căci se folosesc doar câteva ingrediente. Mare atenție însă la cantiattea de ulei pe care o folosești. Uleiul influențează destul de mult compoziția sosului, dar și gustul final. În situația în care observi că „se taie”, poți folosi puțin sare de lămâie pentru a remedia situația. Dacă oserbi că este prea albă, este clar că ai pus prea mult ulei. Maioneza trebuie să aibă la final un gust echilibrat de grăsime, aroma gălbenușului de ou și zeama de lămâie.

Cum se prepară maioneza

Mai întâi trebuie să pui într-un bol gălbenușurile și o linguriță de muștar. Adaugă puțină zeamă de lămâie și, treptat, în timpc e amesteci, pune uleiul. Poți pune și câteva lingurile de apă minerală sau plată. Pe măsură ce amesteci și adaugi ulei compoziția va crește.

De asemenea, în cazul în care nu știai, poți face maioneză de post din avocado, brânză de soia sau pufuleți.

Vezi și – Cum prepari cea mai bună maioneză de post. Iese delicioasă cu acest ingredient, nimeni nu își va da seama că e de post

Cum să repari o maioneză tăiată

Există mai multe metode prin care poți repara o maioneză tăiată. Încearcă una dintre ele, în funcție de ce ai la îndemână.

1. Adaugă un alt gălbenuș. Amestecul se va lega înapoi și te vei putea bucura de sosul de maioneză.

2. Mai pune puțin muștar. Muștarul conține și acid citric, care acționează ca un agent emulsionant. Se adaugă puțin muștar în maioneza tăiată și se amestecă bine până se încorporează.

3. Pune puțină apă rece sau zeamă de lămâie. După câteva secunde, maioneza se va lega la loc și va fi la fel de fină ca la început.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *