Cât zahăr conține berea, de fapt. Nu mulți știu asta

Ce au descoperit specialiștii
Cât zahăr conține berea, de fapt. Nu mulți știu asta

În ultimii ani, au apărut tot mai multe sortimente de băuturi fără alcool. De la bere, vin spumant și până la gin sau chiar whiskey, mai toate tipurile de băuturi spirtoase și nespirtoase au și sortimente fără alcool. Dacă ești unul dintre consumatorii de astfel de băuturi și crezi că sunt sănătoase, ai toate șansele să te înșeli. Licorile nonalcoolice au un conținut mare de zahăr și arome pentru a aduce gustul cât mai aproape de cel original sau chiar mai bun.

Cât zahăr conține berea. Te vei gândi de două ori înainte să o consumni de acum

Nu mai este un secret faptul că băuturile alcoolie ajută la acumularea kilogramelor în plus. Din dorința de a nu se îngrășa, unii preferă să consume în locul băuturilor alcoolice, variantele acestora fără alcool, pe care le consideră mai sănătoase decât cele originale.

În realitate însă lucrurile nu sunt deloc așa, deoarece cantitatea de zahăr din licorile-minune este mult mai mare decât în cazul băuturilor alcoolice.

Atunci când producătorii lansează versiuni non-alcoolice ale unei băuturi, aceștia încearcă să îmbunătățească aroma cu diverse ingrediente. Acesta este motivul pentru care berea fără alcool are un gust mai puțin amar și o aromă diferită față de berea clasică. Doar că berea fără alcool are un conținut mai mare de zahăr.

Zahărul produce o creștere de dopamină la nivelul creierului, astfel încât senzația de plăcere este la fel de ridicată ca în momentul în care consumi alcool clasic.

Deși cei mai mulți consideră că băuturile fără alcool sunt mai sănătoase decât cele cu alcool, specialiștii avertizează că această idee este falsă. Deși au mai puține calorii, ceea ce ar putea suna destul de tentant pentru cei care țin la siluetă, variantele fără alcool prezintă un nivel de zaharuri mult mai ridicat, ingredient care îți crește secreția de insulină ceea ce îți poate afecta sănătatea.

Spre exemplu, dacă ai consumat bere fără alcool, sigur ai remarcat că are un gust mai puțin amar și o aromă puțin diferă. Probabil cei mai mulți dintre cei care au consumat-o vor fi de părere că nu este o imitație rea a berii clasice.

Ce cantitate de zahăr au berea și vinul spumat fără alcool

Dar iată ce cantitate de zahăr are fiecare sortiment în parte potrivit analizelor făcute de specialiști:

Bere Haineken cu alcool (100 ml)

  • Calorii: 42 kcal;
  • Carbohidrați: 3,2 g;
  • Zaharuri: 0.

Bere Heineken fără alcool (100 ml):

  • Calorii: 21 kcal;
  • Carbohidrați: 4,8 g;
  • Zaharuri: 1, 3 g.

Dacă ne referim la vinul spumant, diferența numărului de calorii dintre sortimentul clasic și cel fără alcool este de peste patru ori mai mare în favoarea vinului spumant cu alcool. Totuși, în privința cantității de zaharuri, vinul spumat fără alcool conține de aproape 4 ori mai mult zahăr decât sortimentul clasic.

Vin spumant Freixenet Cordon Negro Brut (100 ml):

  • Calorii: 82 kcal;
  • Carbohidrați: 2,6 g;
  • Zaharuri: 1, 3 g.

Vin spumant Freixenet fără alcool (100 ml):

  • Calorii: 19 kcal;
  • Carbohidrați: 4,3 g;
  • Zaharuri: 3,8 g.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.1 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *