Câtă apă e bine să bei pe caniculă în funcție de vârstă. Adevărul neștiut, dezvăluit de specialiști

Sfaturi utile pentru o hidratare corectă pe timp de caniculă.
Câtă apă e bine să bei pe caniculă în funcție de vârstă. Adevărul neștiut, dezvăluit de specialiști

Pe timp de vară, temperaturile ridicate și soarele puternic ne supun organismul unui stres termic considerabil, motiv pentru care hidratarea corespunzătoare devine crucială pentru menținerea sănătății și a funcțiilor normale ale corpului. Pe timp de caniculă, pierdem mai multă apă prin transpirație, ceea ce poate duce la deshidratare, dacă nu consumăm suficient lichid. Iată câtă apă este bine să bei pe caniculă în funcție de vârsta pe care o ai.

Câtă apă e bine să bei pe caniculă în funcție de vârstă

Hidratarea adecvată este esențială pentru buna funcționare a organismului. Apa joacă un rol vital în reglarea temperaturii corpului, transportul substanțelor nutritive către celule, precum și în eliminarea substanțelor toxice din organism prin urină.

În timpul caniculei, când temperaturile sunt extreme, corpul nostru are nevoie de mai multă apă, pentru a compensa pierderile de lichid. Printre simptomele deshidratării se numără senzația de sete, buze uscate, slăbiciune, amețeli, dureri de cap șichiar senzație de confuzie sau stare de rău. În cazuri severe, deshidratarea poate duce la leșin sau chiar la unele complicații grave pentru sănătate.

Citește și: Măsuri eficiente ca să-ți protejezi câinele sau pisica de caniculă, dacă nu ai aer condiționat în casă. Ce trebuie să faci, de fapt

În mod normal, pentru un adult se recomandă consumul a minimum 1,5 litri de apă pe zi. Însă cantitatea trebuie să fie mai mare pe timp de caniculă. În ceea ce privește copiii, este important de știut că cei cu vârsta cuprinsă 4 și 13 ani trebuie să consume minimun un litru de apă pe zi, cantitatea ideală fiind de 1,2 litri.

În cazul aduților, așa cum am precizat anterior, este nevoie de minimum 1,5 litri pe zi. Însă lucrurile se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, pentru cei trecuți de 60 de ani, consumul de apă ar trebui să fie cel puțin 1,7 litri pe zi, deoarece aceste persoane au nevoie de mai multă hidratare, spun specialiștii.

Citește și: Cât de des se udă plantele pe timp de caniculă. Așa se îngrijesc de fapt corect, vor arăta spectaculos

Strategii pentru a vă menține hidratați pe timp de caniculă

În afară de cantitatea adecvată de apă băută zilnic, există și alte metode pe care poți să le aplici pentru a te menține hidratat și sănătos pe timpul caniculei. În primul rând, evită consumul de cafea și alcool în exces. Băuturile alcoolice și cele cu conținut ridicat de cofeină pot contribui la deshidratare. Înlocuiește-le cu apă sau cu alte băuturi răcoritoare și sănătoase pentru a menține un nivel optim de hidratare.

De asemenea, este recomandat să eviți expunerea directă la soare în timpul orelor de vârf. Caută umbra și încearcă să te protejezi ce căldura excesivă.

Un alt sfat important este să porți haine adecvate. Alege hainele ușoare, din materiale naturale și de culori deschise, care îți permit să respri mai ușor și să te simți mai confortabil în timpul caniculei.

Nu în ultimul rând, dacă ești nevoit să petreci mult timp în aer liber, ia pauze regulate și caută locurile umbrite pentru a te odihni ți răcori. Și nu uita de hidratare!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *