Câtă ceapă se pune la zacuscă de fapt. Trucul gospodinelor iscusite pentru un gust desăvârșit

De ce zacusca nu este de post, de fapt

Metoda tradițională de preparare pentru zacuscă implică amestecarea gogoșarilor, ardeilor, vinetelor și roșiilor sau a pastei de roșii. Totuși, o problemă frecventă întâmpinată de gospodine este echilibrarea cantității de ceapă. Femeile din Moldova au împărtășit cum abordează această situație pentru a obține o zacuscă delicioasă.

Cum prepari o zacuscă uimitoare

Dacă nu ai avut încă ocazia să încerci rețeta tradițională de zacuscă, ar fi bine să ieși din zona ta de confort și să o pregătești. Aroma acestui preparat este absolut delicioasă și poți să-l savurezi nu doar pe timp de iarnă, ci și ca aperitiv sau pe felii de pâine proaspătă.

Rețeta clasică de zacuscă cere utilizarea unei varietăți de legume, de preferat coapte. Astfel, unul dintre aspectele care creează deseori dileme pentru gospodine este cantitatea de ceapă necesară, iar noi îți vom dezvălui imediat ce cantitate este nevoie să adaugi pentru a pregăti acest preparat tradițional.

Vezi și: Ce să adaugi la final în zacuscă pentru un gust mai bun. Toată familia îți va da nota 10

Câtă ceapă trebuie să adaugi la zacuscă

Conform recomandărilor gospodinelor din Moldova, pentru fiecare 25 de gogoșari sau ardei grași utilizați în rețetă, trebuie să adăugați 1 kilogram de ceapă, tocată fin și amestecată cu celelalte legume, deoarece această proporție va asigura un gust desăvârșit al preparatului.

În cele ce urmează, vă vom prezenta ingredientele necesare și pașii pentru a prepara zacusca conform rețetei tradiționale din Moldova. Cu siguranță, toată lumea va aprecia acest preparat clasic, dar totuși, atât de gustos.

Cum prepari zacuscă moldovenească

Zacuscă este, fără îndoială, un preparat delicios care ne duce cu gândul la arome autentice și bucate tradiționale. Chiar dacă poate părea puțin mai complicată în privința procesului de preparare, îți promitem că rezultatele sunt cu adevărat uimitoare.

Te poate interesa și: Zacuscă de vinete ca acum 100 de ani. Gospodinele de la țară păstrează rețeta asta cu sfințenie

Ingrediente

  • 25 gogoșari;
  • 25 ardei grași;
  • 1 kg ceapă;
  • 10 vinete mari;
  • 1 kg morcovi;
  • 2 kg roșii;
  • 1 litru ulei;
  • 3-4 foi dafin;
  • 1 linguriță piper boabe.

Ei bine, după ce ați pregătit ingredientele, trebuie să coaceți gogoșarii, ardeii și vinetele la flacără medie. După coacere, se curăță și se lasă la scurs.

Între timp, se spală și se toacă mărunt ceapa, care se călește cu grijă în ulei până devine translucidă. Apoi, legumele coapte se toacă și ele fin pentru a se integra perfect în compoziție.

Morcovii sunt dați pe răzătoarea mică și se înăbușă în uleiul încins, cu vasul acoperit, pentru aproximativ 10 minute.

Citește și: De ce iese zacusca amară, de fapt. Ingredientul care îi distruge gustul. Multe gospodine îl folosesc

Toate ingredientele pregătite se amestecate într-un vas de bucătărie mare, preferabil unul emailat. Zacusca se dă la cuptor, la foc mic, pentru a fierbe lent și a se îmbina aromele în mod armonios.

Pe parcursul procesului de gătire, zacusca este potrivită de sare, după gust. Se adaugă și foi de dafin și boabe de piper, pentru un plus de savoare.

Zacuscă fierbinte se toarnă cu grijă în borcane și se sterilizează pentru a ține și a nu se deteriora conținutul. De asemenea, vă recomandăm să depozitați borcanele într-un spațiu răcoros și întunecat, precum o cămară sau un beci, pentru a vă bucura de gustul autentic și aromat al acesteia în sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…