Câtă informație poate acumula creierul uman. Detaliul fascinant descoperit de oamenii de știință

Ființele umane nu au conceput încă hard disk-uri cu o capacitate similară. Iată tot ce trebuie să știi despre creier
Câtă informație poate acumula creierul uman. Detaliul fascinant descoperit de oamenii de știință

A trăi o viață întreagă dă naștere la colectarea unei cantități imense de informații despre amintiri, experiențe, aspecte culturale și multe altele. Pentru cei care nu știu, specialiștii precizează câtă informație poate acumula creierul uman.

Câtă capacitate de memorie are acest organ uman

Ființele umane nu au conceput încă hard disk-uri cu o capacitate similară. Cu toate acestea, oricât de perfect este, creierul uman are și o limită de capacitate, la fel ca orice „hard disk”.

Din acest motiv, profesorul de Psihologie de la Universitatea Northwestern (SUA) Paul Reber și-a propus să încerce să afle câtă capacitate de memorie are acest organ uman. S-a ajuns la concluzia că este de 2,5 milioane de gigaocteți, sau care este același lucru , 2,5 petaocteți.

Câtă informație poate acumula creierul uman

Acest lucru echivalează cu 300 de ani consecutivi de video, așa că se poate spune că ființa umană este încă departe de a crea un sistem de stocare cu o asemenea capacitate.

Câtă informație poate acumula creierul uman
Câtă informație poate acumula creierul uman

Se spune că ar trebui să trăim sute de ani pentru a ne putea satura complet creierul. Deși aceeași „mașină” are și puterea de a verifica automat informațiile relevante pentru a evita să fim saturati cu amintiri inutile.

Citește și: Schimbarea uimitoare care se produce în creierul tău când te superi. Senzația ciudată pe care o poți avea

Curiozități fascinante despre creier

Creierul nu poate simți durerea

Creierul nu poate simți durerea pentru că nu are receptori de durere. Creierul este însă înconjurat de țesuturi bogat vascularizate și inervate. În anumite situații, pot resimți durerea provocată de unele “daune” la nivelul sistemului nervos. Dacă alte organe prezintă o serie de terminații nervoase care ne ajută să simțim durerea, ei bine creierul nu are receptori de durere.

Citește și: Ce este sindromul creierului de gravidă sau mamamnezia. Precizări importante de la medic

Creierul consumă atât de multă energie cât un bec de 10 Wați

Unii cercetători susțin că ar fi vorba de 20 de wați. Impulsuerile nervoase circulă în organism cu o vietza de aproximativ 270 km/h
De exemplu când atingem un obiect fierbinte și mâna se retrage imediat. Receptorii de la nivelul pielii au trimis informația către creier, acesta a interpretat-o și a dat comandă de retragere a manii.

Citește și: Cel mai bun aliment pentru creier. Ce e bine să consumi zilnic, te ajută pentru o memorie bună

80% din creier este apă

Puțini știu, dar aproximativ 80% din creier este apă. Creierul nostru nu este o materie densă și gri, cum vedem în imagini sau la televizor. Este o masă rozalie și ușor gelatinoasă.

Cu cât visezi mai mult, cu atât ești mai deștept

Se pare că oamenii care au un IQ mai ridicat visează mai des, forme complicate, culori, trăind chiar senzații tactile, olfactive sau gustative.

Creierul nostru este mai activ noaptea decât ziua

Se pare că somnul are mult mai multe beneficii decât credem, căci creierul are o activitate intensă în timp ce dormim. În timpul somnului, creierul reglează funcțiile altor organe, permite refacerea organismului și restabilirea echilibrului emoțional.

Putem acumula de 5 ori mai multe informații decât Enciclopedia Britanică

Se pare că potrivit studiilor făcute de specialiști, creierul nostru poate reține până la 1000 terabiti. Creierul nostru poate stoca de 5 ori mai multă informație decât întreagă Enciclopedie Britanică, susțin cercetătorii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *