Câtă sare se pune, de fapt, la varza murată. Așa nu se mai înmoaie. Secretul gospodinelor iscusite

Rețeta pentru varză murată, gustoasă și crocantă
Câtă sare se pune, de fapt, la varza murată. Așa nu se mai înmoaie. Secretul gospodinelor iscusite

Varza murată nu lipsește din nicio gospodărie. Se pregătește toamna și poate fi folosită pe întreg parcursul anului. E bună fie pentru sarmale, fie pentru o salată sau chiar pentru a face varză călită. Află de mai jos câtă sare se pune la varza murată. Acesta este secretul gospodinelor iscusite.

Câtă sare se pune, de fapt, la varza murată

Sarea este unul dintre cele mai importante ingrediente care se folosesc atunci când se pune varză la murat. Așadar, cantitatea de sare folosită o să conteze foarte mult la gustul final al verzei murate. Dacă este folosită o cantitate corectă varza nu se va înmuia, ci va fi crocantă pentru toată iarna.

Regula spune că atunci când pregătim varza murată trebuie să adăugăm o lingură de sare pentru fiecare litru de apă folosit. O altă metodă este de a se pune zece linguri de sare la fiecare găleată de apă. De menționat: se folosește sare grunjoasă, nu sare fină, scrie spynews.ro.

Rețetă de varză murată la butoi. Cum să o pregătești pentru a fi foarte gustoasă și crocantă

Ingrediente:

  • 25 kilograme de varză
  • O legătură de crengi de mărar uscate
  • O legătură de crengi de schinduf
  • 2 kilograme de sare grunjoasă
  • O lingură de orez
  • Boabele de la un cocean de porumb
  • 4 rădăcini de hrean

Cum se prepară:

Varza se curăță de foile uscate și se taie, apoi se scoate miezul. În locul lui se pune o lingură de sare și o bucățică de hrean. Se lasă așa peste noapte ca să se topească sarea, apoi se mai completează. Se așază varza în butoi cu partea dată cu sare în sus. Se adaugă apoi mărarul, schinduful și hreanul rămas. Orezul se folosește pentru a scădea aciditate, iar porumbul ajută la intensificarea culorii de galben. Se umple butoiul cu apă și după două-trei zile se scoate zeama și se adaugă iar. Acest lucru trebuie făcut de două, trei ori.

Ulterior, butoiul cu varză murată se așază la loc răcoros, ferit de îngheț, dar și de căldură. Varza murată se poate folosi după două trei săptămâni de când a fost pusă la murat la diferite preparate: sarmale, varză călită, salată. Pentru murare rapidă este nevoie de o temperatură de 25 de grade. Astfel varza devine acră după aproximativ șapte zile. La fiecare grad sub cele 25 de grade se adaugă patru zile la timpul nominal de murare. Astfel, la o temperatură de 20 de grade varza se va mura în 17 zile. Temperatura optimă de murare este de 18 grade. Așa va deveni acră în 21 de zile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.3 118 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *