Câte case are acum Klaus Iohannis. Apare totul în declarația de avere. Ce venit anual are președintele României

Șeful statului și-a făcut publică declarația de avere

Scris de: Daoud Andra

02 Jun. 2023

Câte case are acum Klaus Iohannis. Apare totul în declarația de avere. Ce venit anual are președintele României

Klaus Iohannis a completat declarația de avere pentru anul trecut, iar documentul apărut pe data de 31 mai este public. Astfel, cetățenii pot vedea ce venituri a încasat președintele României anul trecut, ce economii are în conturi, dar și câte case are acum Klaus Iohannis. Indemnizația șefului statului a crescut în 2022 față de anul precedent.

Ce venituri lunare încasează și câte case are acum Klaus Iohannis

Președintele țării și-a publicat declarație de avere pentru anul fiscal 2022. Potrivit documentului, Klaus Iohannis a reușit să pună deoparte 30.000 de lei într-un an, asta după ce veniturile lunare i-au crescut față de anul precedent. În declarația de avere, datată cu 31 mai 2023, se arată că șeful statului a încasat 181.944 de lei în ultimul an. Asta înseamnă o medie de 15.162 de lei pe lună, adică indemnizația de președinte a crescut cu aproximativ 200 de lei pe lună față de anul trecut.

Citește și: Mâncarea preferată a lui Klaus Iohannis. Ce îi gătește prima-doamnă soțului său de fiecare dată când merge acasă, la Sibiu

Șeful statului a încasat și 5.934 de lei, din drepturi de autor, pentru cărțile pe care le-a lansat la editura Curtea Veche. Și închirierea de imobile i-a adus un venit considerabil lui Klaus Iohannis în 2022: 44.389 de lei provin numai din chirii.

În ceea ce privește bunurile imobile pe care le are pe numele său, Klaus Iohannis a trecut în declarația de avere 3 case și 3 apartamente. De asemenea, șeful statului a declarat că are 200.000 de lei în conturi, cu 30.000 mai mult față de anul trecut. În declarația de avere nu apar mașini, terenuri sau obiecte de valoare precum tablouri ori bijuterii.

Citește și: Designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis de 7 ani recunoaște că ținuta purtată la Încoronare nu a avantajat-o. Cum a criticat rochia creată de Irina Schrotter

Ce cadouri a primit șeful statului anul trecut

În declarația de avere trebuie menționate și cadourile pe care Klaus Iohannis le-a primit cu ocazia unor activități de protocol. O parte dintre acestea rămân însă la Cotroceni, odată cu încheierea mandatului de președinte, pentru că ele s-au adresat instituției prezidențiale, nu omului Klaus Iohannis.

Citește și: Greșeala majoră făcută de Carmen Iohannis. Ce a observat Cătălin Botezatu, după ce i-a analizat ținuta de la încoronarea Regelui: “Nu e o alegere bună “

Președintele a primit, în 2022, 26 de astfel de cadouri, a căror valoare total se ridică la 23.000 de lei. Cel mai scump dintre daruri valoarează 5.565 de lei și este vorba despre un tablou de chihlimbar. Printre darurile primite se mai numără un stilou Poenari, o pereche de butoni de argint cu pietre, un set de porțelan, o lampă, un cuțit militar.

Klaus Iohannis este la al doilea mandat de președinte, care urmează să se încheie în anul 2024. Potrivit legii, el nu are voie să mai candideze pentru un alt mandat.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
6.2 38 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *