Greșeala majoră făcută de Carmen Iohannis. Ce a observat Cătălin Botezatu, după ce i-a analizat ținuta de la încoronarea Regelui: “Nu e o alegere bună “

Cătălin Botezatu, critici dure vizavi de ținuta purtată de Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles al III-lea.
Greșeala majoră făcută de Carmen Iohannis. Ce a observat Cătălin Botezatu, după ce i-a analizat ținuta de la încoronarea Regelui: “Nu e o alegere bună “

La ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, care a avut loc sâmbătă, 6 mai, au participat inclusiv președintele României Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, cât și principesa Margareta, custodele coroanei române și principele Radu. Cătălin Botezatu a comentat ținutele purtate de cele două cupluri la cel mai important eveniment regal al anului. Celebrul designer român nu a fost deloc muțumit de stilul vestimentar al cuplului prezidențial și a criticat alegerile făcute de președinte și soția sa.

Greșeala majoră făcută de Carmen Iohannis

Sâmbătă, 6 mai, o lume întreagă a urmărit cu sufletul la gură ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea și a soției sale, Camilla. La evenimentul istoric desfășurat la Londra au participat circa 2.200 de invitați aleși pe sprânceană. Printre personalitățile prezente la eveniment s-au aflat și principesa Margareta, custodele coroanei române, principele Radu, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis.

Cele două distinse doamne au ales să poarte ținute create de designeri români. Irina Schrotter a fost cea care și-a pus semnătura pe vestimentața lor la încoronarea regelui Charles.

În timp ce în ziua premergătoare evenimentului, ținuta pe care a purtat-o prima doamnă a fost o creație semnată de Eli Lăslean.

Cătălin Botezatu nu a fost deloc mulțumit de ținuta turcoaz purtată la ceremonie de soția președintelui, despre care a aspus că „trebuia puțin mai cambrată și mai atent lucrată”. De asemenea, în opinia designerului român, nici la captolul accesorii Carmen Iohannis nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

„Mantoul care acoperă rochia este, la fel, din brocard, sunt culori frumoase, pantoful este unul ok, nu a dat greș cu el. În ceea ce privește rochia cred că trebuia puțin mai cambrată, acele pliuri care se văd ar fi trebuit mult mai atent lucrate, sau poate simplul fapt că a fost închis mantoul arată acest aspect șifonat. Prima doamnă nu are cercei, are o cruciuliță, comentabilă această alegere. Nu punem la o apariție pe care o avem la casa regală un lănțișor cu cruciuliță. La fel, geanta cu lanț nu este o alegere bună. Trebuia să opteze pentru un clutch, așa cum are Principesa Margareta. În momentul în care faci o poză cu geanta cu lanț îți va ‘sugruma’ umărul și îl va deforma, ceea ce a și făcut în cazul de față. Mă bucur, însă, că prima doamnă a asimilat rochiile și fustele care depășesc și acoperă genunchiul”, a spus Cătălin Botezatu, potrivit Unica.ro.

Cătălin Botezatu, săgeți către designerii care au îmbrăcat cuplul prezindențial: „Avem un cuplu prezidențial frumos, dar ar trebui să fie consiliat”

În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, nici acesta nu a respectat eticheta unui astfel de eveniment, spune Botezatu, explicând că în locul unui costum clasic, ar fi fost mult mai potrivit să opteze pentru un smoking sau o redingotă.

„Președintele are o ținuta clasică, putea să poarte un smoking, tuxedo sau o redingotă, dar poate nu e stilul lui. Alura, statura lui Klaus Iohannis permiteau această alegere, pentru că ar fi arătat impecabil. S-a îmbrăcat ca la o întâlnire cu niște șefi de stat, o apariție comună, dar clean. Pantalonul este puțin cam larg. Avem un cuplu prezidențial frumos, dar ar trebui să fie consiliat.”, a completat Cătălin Botezatu.

Familia regală și familia prezidențală
Familia regală și familia prezidențală

„Principesa Margareta este îmbrăcată impecabil”

Nu aceeași părere a avut-o însă creatorul de modă vizavi de cuplul format din principesa Margareta și principele Radu. În opinia lui Cătălin Botezatu, cei doi au fost inspirați în alegerea ținutelor.

„Principesa Margareta este îmbrăcată impecabil pentru un astfel de eveniment. Poartă exact o ținută regală, o ținută ton-sur-ton. A folosit o singură culoare, albastru royal, pantofi în aceeași nuanță și un clutch potrivit. Rochia este din mătase naturală, asociată cu un mantou din brocard. Poartă perlele aferente, ținuta a fost accesorizată cu cercei foarte discreți și, nu în ultimul rând, broșa care cred că reprezintă un crin royal, semn al regalității. Nu are un machiaj strident, poartă ruj nude, exact ce se folosește în astfel de cazuri. Din ce pot observa în imagine, cred că poartă o geantă Alexander McQueen, iar ținuta este impecabilă”, a spus designerul.

„El (n.r. – Radu la României)” este mai mult decât ok. Are ținuta clasică de ceremonie: sacou tip rendingotă, vesta, cravata gri, despre care, probabil, puțini știu că este cravata de ceremonie, și, nu în ultimul rând, o chestie foarte bine aleasă este pantaloul cu dungă. Decent, elegant, rafinat, a respectat o etichetă cu care nu a dat greș”, a explicat Cătălin Botezatu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.8 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *