Designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis de 7 ani recunoaște că ținuta purtată la Încoronare nu a avantajat-o. Cum a criticat rochia creată de Irina Schrotter

Designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis de 7 ani recunoaște că ținuta purtată la Încoronare nu a avantajat-o. Cum a criticat rochia creată de Irina Schrotter

Ceremonia de încoronarea a regelui Charles al III-lea, care a avut loc pe data de 6 mai la Londra, a fost și un prilej pentru invitații de seamă de a-și etala ținutele. Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen. Prima doamnă a purtat două rochii, una la dineul oficial, realizată de Eli Lăslean, și alta la ceremonia de la Wesminster Abbey, semnată de Irina Schrotter. Reacțiile criticilor de modă și nu numai nu au întârziat însă să apară.

Designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis de 7 ani recunoaște că ținuta purtată la Încoronare nu a avantajat-o

Ținuta purtata de Carmen Iohannis în ziua încoronării regelui Charles al III-lea a iscat un motiv de dispută între designerii de la noi. Primul care a reacționat, după ce a văzut apariția soției președintelui, a fost Cătălin Botezatu, care a spus despre vestimentația acesteia că „trebuia mai atent lucrată”.

Botezatu a făcut referire la rochia turcoaz a primei doamne, semnată de Irina Schrotter. Totodată, creatorul de modă a sugerat cuplului prezidențial să apeleze la consilieri vestimentari pe viitor pentru a nu mai avea parte de astfel de neplăceri.

„Acele pliuri care se văd ar fi trebuit mult mai atent lucrate, sau poate simplul fapt că a fost închis mantoul arată acest aspect șifonat. Avem un cuplu prezidențial frumos, dar ar trebui să fie consiliat”, a declarat Cătălin Botezatu, pentru Unica.

„Mânecile erau prea lungi. Nu o avantaja deloc”

Și Eli Lăslean, designerul care îi asigură ținutele lui Carmen Iohannis de peste șapte ani, a criticat ținuta purtată de prima doamnă la ceremonia de încoronare. Creatoarea de modă a transmis că soția președintelui ar fi trebuit să opteze tot pentru rochia creată de ea la fel cum a făcut-o și în ziua sosirii la Londra.

„Eu am îmbrăcat-o în ziua sosirii, în ținuta roz. Mi-ar fi plăcut să poarte și cealaltă ținută a noastră, un roz prăfuit, la ceremonie, care după mine era ceea ce trebuia. Noi i-am făcut două, dânsa a preferat-o pentru ceremonie pe cea de la Irina Schrotter. Părerea mea e că ar ar fi fost aplaudată dacă purta rochia roz. Eu țin foarte mult la dânsa, îmi pare rău atunci când e criticată. Totuși, sunt de acord cu criticile, ele sunt productive. Având în vedere că eu sunt designerul dânsei, n-aș vrea să comentez prea multe. Haina (n.r: creația Irinei Schrotter) nu era mărimea dânsei, mânecile erau prea lungi. Nu o avantaja deloc.”, a declarat Eli Lăslean, potrivit Cancan.ro.

Familia regală și familia Iohannis, la încoronarea regelui Charles al III-lea
Familia regală și familia Iohannis, la încoronarea regelui Charles al III-lea

Irina Schrotter răspunde atacurilor: „Poate că nu a văzut fotografiile potrivite”

Irina Schrotter nu este de acord cu părerile celorlalți colegi de breaslă și spune că a creat ținutele primei doamne ținând cont atât de alegerile făcute de aceasta în privința materialului, cât și de aspectele referitoare la vreme.

„Poate că nu a văzut fotografiile potrivite. Ținutele arătau foarte bine, și ale doamnei Iohannis și ale Principesei Margareta. Custodele Coroanei a fost în toate selecțiile cu cele mai bune ținute de la ceremonia de înscăunare. Fiecare e liber să comenteze. Eu am următorul obicei – dacă eu și doamnele care le-au purtat sunt mulțumite, înseamnă că mi-am făcut bine treaba.

Ca la orice eveniment de acest nivel, a fost comunicat un dress-code, cocktail-dress. Pălăria a fost opțională. Toate doamnele care nu făceau parte din familiile regale, au venit fără pălării. Opțiunea pentru bijuterii e a fiecărei doamne în parte.

Am discutat cu Prima Doamnă culorile, i-am trimis monstrele de material. A zis ok la acea culoare. Eu am mai lucrat cu ea. Nu știu niciun designer care să fi reușit să le îmbrace și pe Principesă și pe Prima Doamnă la același eveniment de o asemenea anvergură. Pentru echipa mea a fost o mare realizare, e unul dintre cele mai importante evenimente din această decadă.

„Ținutele care se fac pentru asemenea ocazii nu se fac doar pentru fotografia în care stai la poză”

Pentru ceremonie am urmărit cu toții prognoza meteo și din câte se știe, în biserică e foarte frig. Și atunci era necesar mantoul. La ambele doamne, acesta a fost din mătase.

Discuțiile sunt multiple. Eu am măsurile Primei Doamne. Ținutele care se fac pentru asemenea ocazii nu se fac doar pentru fotografia în care stai la poză, drept. Le faci pentru toate momentele. Ele trebuiau să meargă în biserică, să stea două ore pe scaun, să se ridice de acolo și ținuta să fie impecabilă. E un lucru complicat de îndeplinit, pentru o ținută ce trebuie foarte bine cambrată, pe măsură, astfel încât să stea mereu impecabil. Cred că echipa mea și-a făcut treaba foarte bine, iar ceea ce s-a văzut a fost o interpretare a ceea ce poate să facă și industria de modă românească”, a declarat Irina Schrotter.

Irina Schrotter i-a răspuns lui Cătălin Botezatu

Creatoarea de modă l-a taxat dur și pe colegul său Cătălin Botezatu, căruia i-a transmis că îi dorește ca la următoarea astfel de ocazie să fie el cel care o va îmbrăca pe Carmen Iohannis.

„Sper ca data viitoare să fie Cătălin Botezatu alesul. Să o îmbrace el pe Carmen Iohannis. Poate să facă și ținute de femei, și de bărbați, deci nu văd nicio problemă.”, a mai spus Irina Schrotter.

Ținuta lui Carmen Iohannis, criticată și pe internet

Însă nu numai colegii de breaslă a creatoarei de modă critică ținuta primei doamne, ci și oamenii obișnuiți. La mesajul postat pe Facebook de Irina Schrotter în legătură cu ținutele principesei Margareta și lui Carmen Iohannis, unii internauți au avut de reproșat faptul că măsura pieselor vestimentare ale primei doamne nu era cea potrivită.

„Mie îmi displac profund, în special ținuta doamnei Carmen care arată mai mare cu 2 numere, mâneci prea lungi, prea largă la piept….Nici culorile nu sunt prea reușite.”/ „Madamme Carmen parca este îmbracata de la ajutoare, umerii sunt cu 2 numere mai mari și geanta, altă găselniță.”/ „Ținuta principesei este superbă. Nu și ținuta doamnei Iohannis. Doamna Iohannis ar fi trebuit să știe până la vârsta asta cam ce ținute i s-ar potrivi.” – au fost câteva dintre comentariile critice la adresa ținutei lui Carmen Iohannis.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.6 35 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *