Câte kilograme trebuie să aibă bagajul de mână ca să nu plătești în plus. Detaliul de care trebuie să ții cont pentru o călătorie cu avionul fără surprize

Regulile de care trebuie să ții cont
Câte kilograme trebuie să aibă bagajul de mână ca să nu plătești în plus. Detaliul de care trebuie să ții cont pentru o călătorie cu avionul fără surprize

Bagajul de mână reprezintă acel bagaj pe care pasagerii îl pot avea asupra lor la bordul avionului. În general, fiecare companie aeriană are o anumită limită de greutate, dimensiune dar și conținut. Află de mai jos în ce limite ar trebui să te încadrezi pentru a te asigura că nu întâmpini dificultăți la plecare.

Care sunt limitele pentru bagajul de mână, în avion

Fiecare companie în parte are propriile reguli. În general, atunci când vine vorba de limite de kilograme sau dimensiune acestea nu sunt foarte diferite. Iată lista cu câteva dintre companiile aeriene și domensiunile acceptate pentru bagajul de mână:

  • Emirates: 55 x 38 x 20 cm și o greutate de șapte kilograme la clasa Economy, 14 kilograme la Business și First.
  • Qatar Airways: 56 x 45 x 25 și o greutate maximă de 23 de kilograme.
  • Turkish Airlines: 55 x 40 x 23 și o greutate de maximum 8 kilograme.
  • Tarom: 55 x 40 x 20 și o greutate maximă de 10 kilograme.
  • Ryanair: 40 x 25 x 20 și o greutate de 10 kilograme.
  • Wizz Air: 40 x 30 x 20 cu greutate de maximum 10 kilograme.

Este foarte important de știut faptul că unii operatori impun taxe suplimentare pentru depășirea limitelor de bagaj admise. Dacă bagajul de mână depășește limita de greutate sau dimensiune impusă de operator, acesta poate decide să fie transportat la cală sau să fie taxat pentru fiecare kilogram în plus.

Care sunt obiectele suplimentare admise în bagajul de mână

În afară de bagajul unic considerat drept bagaj de mână, există câteva companii aeriene care permit includerea în această categorie a unor obiecte asamblate separat. Acestea sunt: geanta laptopului, camera foto, electronice de mici dimensiuni, umbrela, haina, materiale de citit, poșetă, geantă de umăr (la dimensiuni rezonabile).

Există însă și companii care au reguli foarte stricte în ce privește bagajul de mână (cu privire la numărul de piese, greutatea, dimensiunile), astfel încât în acest caz e recomandat să împachetezi tot bagajul de mână într-o singură geantă.

Vezi și – De ce nu ai voie să îți schimbi locul în avion. Este mult mai grav decât crezi, nu mulți știu

De ce telefonul trebuie setat pe modul avion în timpul zborului

În timpul pregătirii pentru decolare recomandarea echipajului de la bord de a-ți seta telefonul mobil pe modul avion. E recomandat să rămână așa în timpul zborului. Care este explicația acestei reguli? Răspunsul este că în timpul zborului, dispozitivele pot crea interferențe. Rețeaua ar putea să se intersecteze cu comunicațiile de la sol, motiv pentru care putea reprezenta un real pericol pentru sitemele de navigație ale aeronavelor. Este important de știut faptul că telefoanele mobile transmit unde radio către tunurile celulare de la sol. Astfel, dacă nu închizi telefonul mobil înainte de decolare, semnalul dispozitivului va ricoșa și va transmite un semnal mult mai puternic, lucru care ar putea duce la congestionarea rețelelor de la sol.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *