Obiecte interzise în bagajul de mână. Ce nu ai voie să iei cu tine în avion

Scris de: Dana Cazacu

02 Sep. 2022

Obiecte interzise în bagajul de mână. Ce nu ai voie să iei cu tine în avion

Din ce în ce mai mulți români aleg transportul aerian atunci când călătoresc în afara granițelor țării. Pe lângă faptul că ajungi mai repede la destinație, acest mijloc de transport este și cel mai sigur, după cum arată statisticile. Cu toate acestea, există o serie de obiecte pe care pasagerii nu le pot lua cu ei în avion. În acest context, noi vă vom prezenta o listă cu obiecte interzise în bagajul de mână.

Obiecte interzise în bagajul de mână. Lucruri pe care nu le poți lua cu tine în avion

Cei care au călătorit cu avionul știu că există două tipuri de bagaje pe care le poate avea un pasager: unul de cală și unul de mână. Primul dintre acestea este mai mare, iar călătorii pot transporta în el aproape orice. În schimb, bagajul de mână este mai mic (trebuie să aibă anumite dimensiuni), iar pasagerii îl pot luat cu ei în avion. Totuși, lucrurile sunt mai restrictive atunci când vine vorba despre bagajul de mână.

Pentru siguranța zborului și a tuturor celor de la bord, organismele internaționale din aviația civilă au stabilit care sunt obiectele permise în cele două tipuri de bagaj. Cu toate acestea, fiecare operator aerian poate avea și regulile proprii din acest punct de vedere. Așa că, regulile pot fi diferite de la o companie la alta. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum arată lista cu obiecte interzise în bagajul de mână.

Obiecte interzise în bagajul de mână, conform regulilor general acceptate

Dacă ai de gând să călătorești cu avionul, trebuie să ai în vedere anumite cerințe de securitate cu privire la bagaje. Așadar, iată care sunt obiectele pe care nu ai voie să le iei cu tine la bordul aeronavei.

Arme sau dispozitive care lansează proiectile

În această categorie intră: muniția, rachetele, canistre cu fum, armele cu bile, armele folosite în artele marțiale, catapulte, arbalete, pistoale etc.

Obiecte cu vârf sau muchii ascuțite

Printre acestea se numără și următoarele: foarfece, bricege, tirbușoane, cuțite, seringi, ace și aparate sau lame de ras.

Unelte

Obiecte interzise în bagajul de mână
Obiecte interzise în bagajul de mână. Ce nu poți lua cu tine în avion

Totodată, în bagajul de mână nu sunt permise nici unelte precum: topoare, bare metalice, funii, cabluri, ciocane, unelte universale, cuțite cu deschidere automata, mașini de găurit sau șurubelnițe.

Obiecte interzise în bagajul de mână – Echipamente de camping și sportive

Atunci când călătoresc cu avionul, pasagerii nu au voie în aeronavă cu: butelii de gaz, torțe cu gaz, skateboard-uri, crose de golf sau de hochei, arcuri cu săgeți, schiuri, patine cu rotile etc.

Substanțe si dispozitive explozive și incendiare

Evident, călătorilor nu le este permis să aibă în bagajul de mână nici aprinzătoare, detonatoare, dinamită, artificii, torțe, petarde, grenade, mine, explozibil, gaz și combustibil lichid.

Dispozitive cu efect paralizant și substanțe chimice și toxice

La bordul unui avion nu poți să iei cu tine nici următoarele obiecte: spray-uri paralizante, stingătoare, acizi, baze, substanțe radioactive, otravă etc.

Obiecte contondente

Nici obiectele contondente nu pot fi luate în avion. Printre acestea se numără: bâtele de baseball și softball, bastoanele și alte echipamente specifice artelor marțiale.

Reamintim că fiecare operator aerian are propriul set de reguli. Totodată, compania își poate stabili propriile reguli cu privire la dimensiunea și greutatea bagajului de mână. După cum ați putut observa, obiectele interzise în bagajul de mână sunt cele care pot fi folosite pentru a pune în pericol siguranța pasagerilor și a zborului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *