Câte vise poate avea un om pe an. Cât durează un vis

Află tot ce trebuie să știi despre vise, de la câte poate avea un om într-un an și până la durata unui vis.

Scris de: Dana Cazacu

01 Apr. 2022

Câte vise poate avea un om pe an. Cât durează un vis

Visele sunt povești și imagini pe care mintea noastră le creează în timp ce dormim. Acestea pot fi distractive, amuzante, romantice, tulburătoare, înfricoșătoare și uneori bizare. Ele sunt o sursă permanentă de mister pentru oamenii de știință și medicii psihologi. În acest articol veți afla câte vise poate avea un om pe an, precum și cât durează un vis.

Cât durează un vis și câte vise poate avea un om într-un an

Perioada de visare poate fi fantastică și amuzantă, dar marea majoritate a oamenilor au multe probleme cu amintirea viselor. Mulți oameni cred că nu visează deloc! Dar nu este adevărat, toată lumea visează, chiar și copiii mici și animalele. Iată câte vise poate avea un om pe an și cât durează un vis.

Visele sunt o experiență umană universală care poate fi descrisă ca o stare de conștiință caracterizată de evenimente senzoriale, cognitive și emoționale în timpul somnului. Visătorul are un control redus asupra conținutului, a imaginilor vizuale și a activării memoriei.

Durata unui vis

Visele sunt o colecție de imagini, sunete, emoții și chiar mirosuri. Este posibil să nu îți amintești fiecare vis pe care îl ai, dar asta nu înseamnă că nu ai visat. Visul este ca și cum creierul tău s-ar spăla, curățând toate impuritățile, resetându-ți mintea și corpul pentru o nouă zi.

Există mai multe teorii despre motivul pentru care visăm. Sunt visele doar o parte a ciclului de somn sau au și alte scopuri? Printre posibilele explicații se numără:

  • reprezentarea dorințelor și dorințelor inconștiente
  • interpretarea unor semnale aleatorii de la creier și corp în timpul somnului
  • consolidarea și procesarea informațiilor adunate în timpul zilei
  • funcționează ca o formă de psihoterapie.

Cât durează un vis

Este greu de spus cât timp poate dura un vis individual și este aproape imposibil să determini câte vise ai într-o noapte obișnuită. Dar experții pot oferi estimări cu privire la timpul pe care îl poți petrece visând. Potrivit acestora, o persoană obișnuită visează în medie între 4 și 12 vise în fiecare noapte. S-ar putea să petreci până la 2 ore în lumea viselor pe parcursul unei nopți de somn.

Câte vise poate avea un om într-un an

Când vine vorba de vise, fiecare este diferit. Indiferent dacă îți amintești rareori, sau chiar niciodată, vreunul dintre visele tale sau poate că te trezești frecvent cu o amintire vie care îți răsună în cap, visezi în diferite momente ale nopții, dacă dormi suficient de mult. În ceea ce privește numărul viselor pe care le are un om într-un an, dondiario.com spune că acestea sunt cuprinse între 1.460 și 4.380 de vise pe an. Ca o medie, se estimează că oamenii au peste 100.000 de vise de-a lungul vieții.

Câte vise poate avea un om. Curiozități despre vise

Iată câteva informații rapide despre vise:

  • Poate că nu ne amintim că visăm, dar se crede că toată lumea visează între 3 și 6 ori pe noapte;
  • Se crede că fiecare vis durează între 5 și 20 de minute;
  • Aproximativ 95% dintre vise le uităm până când ne ridicăm din pat;
  • Visul te poate ajuta să înveți și să îți dezvolți amintiri pe termen lung;
  • Persoanele nevăzătoare visează mai mult cu alte componente senzoriale în comparație cu persoanele văzătoare.
Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop saptamana 6-12 februarie 2023
9.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.