Câte zodii sunt și cum se calculează perioadele semnelor zodiacale

Câte zodii sunt. Perioadele pentru zodii se calculeaza diferit, spre deosebire de lunile noastre calendaristice. Zodiacul este împărțit în 12 semne.
Câte zodii sunt și cum se calculează perioadele semnelor zodiacale

Câte zodii sunt și ce fel de caracteristici au fiecare în parte. Fiecare dintre simbolurile semnelor zodiacale acoperă aproximativ echivalentul unei luni. Zodiile sunt diferite, iar între unele dintre ele, există o compatibilitate mai mare.

Pentru cei care nu știu câte zodii sunt și care sunt perioadele semnelor zodiacale, iată mai jos câteva lucruri esențiale.

Câte zodii sunt și cum se calculează perioadele

Perioadele pentru zodii se calculează diferit, spre deosebire de lunile noastre calendaristice. Zodiacul este împărțit în 12 semne. Un lucru extrem de important este acela că astrologii calculeaza zodia în funcție de data echinocțiului de primăvară din emisfera nordică. Acest echinocțiu are loc în jurul datei de 21 martie în fiecare an

Începând cu această dată, cele 12 zodii ale anului au fost stabilite pe baza datei trecerii soarelui prin constelațiile respective.

Perioadele semnelor zodiacale:

  • Berbec: 21 martie – 19 aprilie
  • Taur : 20 aprilie – 20 mai
  • Gemeni: 21 mai – 20 iunie
  • Rac: 21 iunie – 22 iulie
  • Leu: 23 iulie – 22 august
  • Fecioară: 23 august – 22 septembrie
  • Balanță: 23 septembrie – 22 octombrie
  • Scorpion: 23 octombrie – 21 noiembrie
  • Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie
  • Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie
  • Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
  • Pești: 19 februarie – 20 martie

Berbec

Berbecul este considerat deschizător de drumuri și primul semn astrologic din zodiac. Ei nu se opresc niciodată din urmărirea obiectivelor lor.

Păstrează întotdeauna o energie dezinvoltă și magnetică. Berbecii sunt, de asemenea, cunoscuți ca fiind independenți, ambițioși, pasionați și onești.

Taur

Taurul este un semn de pământ. Taurii sunt cunoscuți ca fiind inteligenți, de încredere, muncitori, dedicați și încăpățânați. Sunt încăpățânați și nu renunță ușor, până ce nu își ating scopul. Chiar dacă sunt mai comozi, taurii sunt de bază și foarte buni prieteni.

Gemeni

Gemenii au un spirit curios și flexibil. Gemenii sunt excelenți artizani, autori și prezentatori. Gemenii sunt cunoscuți pentru ideile lor inventive și pentru entuziasmul lor la locul de muncă. Gemenilor le place să descopere și să spună povești intrigante.

Rac

Racul este fidel și loial și este un semn de apă. Este considerat cel mai sensibil semn din zodiacul occidental. Au un apetit sexual puternic și sunt foarte pasionali. Mai mult, Racii sunt foarte intuitivi și pot citi cu ușurință sentimentele și emoțiile partenerului lor.

Leu

Leul este considerat cel mai puternic semn zodiacal. De altfel, cei născuți sub acest semn zodiacal sunt considerați oameni foarte puternici. Leii radiază de bucurie, sunt opulenți, liberali în ceea ce privește atractivitatea și înzestrarea lor. Sunt feroce de mândri și încrezători.

Fecioară

Au o minte organizată și analitică și un talent pentru intuiție. Fecioarele sunt cele mai compatibile cu Taurul, Racul și Capricornul.

Fecioarele sunt perfecționiste și discrete. Sunt persoane curioase și au un dar natural pentru cercetare. Piatra lor norocoasă este safirul.

Balanță

Le place să facă lucrurile ordonate și plăcute din punct de vedere estetic. Balanțele sunt cunoscute pentru faptul că sunt fermecătoare, frumoase și echilibrate. Tânjesc după echilibru și pot fi la fel de indulgenți cu ei înșiși pe cât sunt de generoși.

Scorpion

Scorpionul este extrem de vizionar și intuitiv. La fel ca animalul lor spiritual ceresc, scorpionul, Scorpionii stau la pândă și lovesc atunci când te aștepți mai puțin. Acest semn de apă este unic.

Săgetător

Sunt aventurieri, își asumă riscuri și au o mentalitate agilă pentru afaceri și sport. Săgetătorii sunt cunoscuți pentru inteligența lor emoțională, care îi ajută să se conecteze cu ceilalți.

Capricorn

Sunt ambițioși, determinați, materialiști și puternici. Vor continua să meargă mai departe atunci când alte persoane abandoneaza. Sunt considerați parteneri grozavi în viață, precum și excelenti prieteni sau colaboratori.

Vărsător

În timp ce unii Vărsători sunt calmi și sensibili, alții sunt activi și entuziaști. Persoanele Vărsător sunt avangardiste, autonome, inteligente, deosebit de excepționale și optimiste. Vărsătorii nu au o natura distinctă.

Pești

O persoană născută între 19 februarie și 20 martie se naște sub semnul Peștilor, un semn de apă. Zodia este simbolizata de doi pești care înoată în direcții opuse. Se crede că acești pești yin și yang reprezintă atracția constantă a Peștilor între rațional și fantezie. Peștii sunt ultimul semn astrologic din zodiac.

„În 2020 a fost un an bisect, deci a existat o zi în plus în an față de 2019, iar datele semnelor zodiacale au fost ușor diferite.

Datele semnelor zodiacale sunt calculate din prima zi a sezonului Berbecului, care este echinocțiul de primăvară. Acesta este motivul pentru care sezonul Berbecului începe uneori pe 21 martie în loc de 20 martie, modificand si datele celorlalte zodii.

Următorul an bisect este abia în 2024, așa că vom continua cu datele obișnuite ale semnelor zodiacale atât pentru 2022 si 2023. Trebuie tinut cont că oricum, schimbarea perioadelor zodiilor în anii bisecti este valabilă doar pentru persoanele care se nasc în anul respectiv”, expică specialistul în astrologie.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *