Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa ”Tornero” în cei 16 ani de la Eurovision: „A fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri” EXCLUSIV

Mihai Trăistariu nu ar putea trăi doar din drepturile de difuzare: ”Ar fi ca un ajutor de pensie, dar vrei mai mult”
Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa ”Tornero” în cei 16 ani de la Eurovision: A fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri” EXCLUSIV

Mihai Trăistariu cântă seară de seară pe Litoral, și-a închiriat apartamentele din Mamaia și are o școală de muzică. Pe lângă miile de euro pe care le face din cântat și din afaceri, mai înregistrează câștiguri frumoase și din piesele lui de succes. Solistul, clasat pe onorantul loc 4 la ”Eurovision”, în 2006, cu ”Tornero”, continuă să primească bani din străinătate, din drepturile de difuzare. Cât a câștigat? Suma este amețitoare pentru orice artist, indiferent pe ce meridian ar locui: ”Așa, ca să fac un calcul din ochi, piesa Tornero a făcut cam trei milioane de euro”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Ego.ro, surprins și el de neașteptatul succes.

În ce afacere a investit banii: ”A fost perioada mea de glorie!”

Solistul ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Ego.ro, câți bani a făcut cu piesa ”Tornero”, prezentată la ”Eurovision”, în 2006, care l-a făcut celebru în lume și l-a îmbogățit brusc peste noapte:

”Cei mai mulți bani au venit în primii doi-trei ani după Eurovision. Primii au fost 24.000 de euro, din Grecia. Ni s-a spus că aceștia sunt doar banii din prima lună de difuzare a piesei. Ca să fac așa un calcul din ochi s-au strâns cam trei milioane de euro din difuzarea ”Tornero”, bani pe care i-am împărțit cu casa de discuri, compozitorul și textierul, fiecare cu procentul lui. Atunci pot spune că a fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri”.

Piesa ”Tornero” este ascultată și acum în Grecia, Malta și Spania

Artistul ne-a mai spus și în ce țări continuă să se difuzeze cântecul de top, compus de Eduard Cârcotă: ”Tornero” se mai difuzează în țările cu destinație de vacanță, Grecia, Spania, Malta, unde sunt și cluburi. Din drepturile de difuzare primim bani cam 50 de ani, apoi piesa intră în istoria muzicii și se mai oferă simbolic doar niște sume, cam un euro la fiecare. Și acum primesc bani din difuzare, după 16 ani de la Eurovision, dar sumele sunt mai mici. Lunar îmi mai vin din drepturile de autor cam 15-20 de milioane. Piesa s-a difuzat în peste 30 de țări. Dacă este difuzată la un post de radio sau în cluburi, ni se trimit 8 euro de difuzare, iar acești bani revin către noi, care se împart, tot așa, în patru”, ne-a mai declarat Mihai Trăistariu în exclusivitate pentru Ego.ro.

 I se mai difuzează piesele ”Banana”, ”Banii și fetele”, ”La mare, la soare!” și ”Cât de frumoasă ești!”

Întrebat de reporterii Ego.ro dacă un artist român ar putea trăi doar din drepturile de difuzare, Mihai e de părere că suma pe care o primește acum ar fi doar la limita supraviețuirii, nicidecum nu ar putea duce o viață foarte bună:

”Depinde ce piese ți se mai ascultă, ca să știi ce bani mai primești. Mie mi se mai difuzează și acum piesele ”Banana”, ”Banii și fetele”, ”La mare, la soare!”, ”Cât de frumoasă ești!”, dar și câteva colinde. Primesc cam 2.000 de lei lunar din piesele acestea românești, sunt bani pe care îi putem considera ca un ajutor de pensie. Sunt buni, dar vrei mai mult, nu poți trăi doar din ei!”, ni s-a mai confesat cântărețul referitor la veniturile lui.

Muncește pe rupte. Cântă în trei locuri în fiecare seară și are o școală de muzică

Mihai Trăistariu muncește pe rupte vara asta. În fiecare seară susține recitaluri la localurile de pe Litoral, de unde se întoarce acasă cu bani frumoși. Dar, înregistrează venituri frumoase și din afaceri:

”Multe vedete susțin că nu se mai câștigă bine din muzică, pe Litoral. Dar, nu e adevărat, eu, după ce cânt cam la trei localuri pe seară, tot vin acasă cu vreo 1.000 de euro. Dar am și apartamentele din Mamaia, pe care le închiriez, vara asta a mers mai bine, am strâns 30.000 de euro. Iar cu școala de muzică pe care o am mai fac vreo 2-3.000 de euro lunar”, a mai adăugat artistul, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
8.2 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *