Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Suverana se bucură de o familie numeroasă

Câți copii și nepoți are Regina Angliei.
Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Suverana se bucură de o familie numeroasă

Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. La 96 de ani, Regina a sărbătorit domnia de 70 de ani cu ceremonia Jubileului De Platină în perioada 2-4 iunie 2022. I-au fost alături membrii familiei regale, dar și copiii și nepoții.  Suverana se bucură de o familie numeroasă.

În ultimele luni, Regina nu a putut participa la mai multe evenimente din cauza problemelor de mobilitate, cum ar fi Deschiderea de stat a Parlamentului. Însă, familia regală s-a prezentat în sprijinul monarhului. În timp ce Regina a ratat deschiderea de stat a Parlamentului, fiul ei, Prințul Charles, a citit discursul Reginei în numele ei. Totodată, nepotul ei, Prințul William, a participat pentru prima dată la eveniment. În aprilie, când regina a ratat evenimentul anual al slujbei de Duminica Paștelui, nepoții și strănepoții ei au deschis calea la Capela Sf. George din Windsor.

Regina Elisabeta a II-a are o familie numeroasă

La 96 de ani, Regina Angliei se bucură de o familie numeroasă, care îi acordă ajutorul necondiționat. Regina Elisabeta a vorbit despre sprijinul familiei sale în 2002. Momentul a avut loc după moartea recentă a mamei ei, Regina Elisabeta, Regina Mamă și a surorii ei, Prințesa Margareta. La acea vreme, Regina a vorbit despre copiii ei și a spus că ea și Philip păstrează un loc special în inimile lor pentru copiii pe care îi au.

„Vreau să-mi exprim admirația pentru Prințul de Wales și pentru tot ceea ce a realizat pentru această țară. Copiii noștri, și toată familia mea, mi-au oferit o asemenea dragoste și ajutor nelimitat de-a lungul anilor și mai ales în ultimele luni.”

Câți copii are Regina?

Regina Elisabeta are patru copii cu regretatul prinț Philip: Prințul Charles (73 de ani), Prințesa Anne (71 de ani), Prințul Andrew (62 de ani) și Prințul Edward (58 de ani). A avut primul ei copil, pe Charles, când avea 22 de ani. Prințul Charles, Prințul de Wales, s-a născut în 1948, iar Prințesa Anne, Prințesa Regală, s-a născut în 1950. Prințul Andrew, Duce de York, s-a născut în 1960, în timp ce Prințul Edward, Conte de Wessex, s-a născut în 1964.

În calitate de fiu cel mare al Reginei, Charles este următorul în ordinea tronului. Acum are 73 de ani. La fel ca mulți membri ai familiei regale, Charles a servit în Marina Regală, inclusiv ca pilot de elicopter. Este cunoscut pentru campania sa pe tema schimbărilor climatice.

Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina are 12 strănepoți

Prințul William are trei copii cu Katherine, ducesa de Cambridge: Prințul George (8), Prințesa Charlotte (7) și Prințul Louis (4).

Prințul Harry are doi copii cu Meghan, ducesa de Sussex: Archie Harrison Mountbatten-Windsor (3) și Lilibet Diana Mountbatten-Windsor (11 luni).

Zara Tindall are trei copii cu soțul Mike Tindall: Mia (8), Lena (3) și Lucas (1).

Peter Phillips are doi copii cu fosta soție Autumn Kelly: Savannah (11) și Isla (10).

Prințesa Beatrice are un copil, Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi (7 luni), cu soțul ei Edoardo Mapelli Mozzi.

Prințesa Eugenie are un copil, August Philip Hawke Brooksbank (1), cu soțul ei Jack Brooksbank.

Citește și Regina Elisabeta a refuzat vehement să facă poze cu strănepoata ei Lilibet. Prințul Harry și Meghan Markle, extrem de dezamăgiți

Sursă foto Facebook.com/Theroyalfamily

7.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.