Cazul de dopaj al Simonei Halep, judecat în regim de urgență. Cum încearcă avocații să-i demonstreze nevinovăția. Pe ce mizează, de fapt

Cum poate demonta Simona Halep acuzațiile de dopaj
Cazul de dopaj al Simonei Halep, judecat în regim de urgență. Cum încearcă avocații să-i demonstreze nevinovăția. Pe ce mizează, de fapt

Cazul de dopaj al Simonei Halep, judecat în regim de urgență. Simona Halep este pregătită să facă absolut orice este nevoie pentru a-și demonstra nevinovăția. Sportiva a solicitat și obținut judecarea în regim de urgență a cazului de dopaj în cadrul tribunalului independent de la Londra, Spors Resolutions. Iată care este planul sportivei.

Cazul de dopaj al Simonei Halep, judecat în regim de urgență

Simona Halep arde de nerăbdare să se întoarcă în competițiile oficiale. Jucătoarea de 31 de ani a ratat primul mare turneu al anului din cauza suspendării primite în urma testului pozitiv de la US Open 2022. Avocații Simonei au solicitat o audiere de urgența la Sports Resolutinos.

Apărarea sportivei se bazează pe rezultatul anchetei agenției de farmacologie și toxicologie, pe care Halep a angajat-o să-i analizeze cazul, care arată că suplimentele nutritive pe care le folosește au fost produse într-o fabrică de medicamente. Acolo s-ar fi produs contaminarea accidentală cu Roxadustat.

Simona Halep va încerca să demonstreze că nu se face vinovată nici măcar de neglijență, întrucât pe prospectul suplimentului nu este trecut niciun medicament. Așadar, este o situație foarte greu de prevăzut.

În consecință, Simona Halep va solicita eliminarea perioadei de suspendare provizorie pe care a primit-o odată cu rezultatul pozitiv.

Pe de altă parte, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului transmite care sunt reglementările în acest domeniu:

Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor.

În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”.

În cazul în care nu obține câștig de cauză la Londra, Simona Halep se va prezenta la Tribunalul a Arbitraj Sportiv de la Laussanne. Suspendarea maximă în astfel de cazuri este de patru ani.

Președintele FRT: „Cred că Simona Halep își va dovedi nevinovăția”

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, s-a arătat însă convins de faptul că Halep va reuși să își demonstreze nevinovăția.

„Eu sunt optimist și cred că Simona Halep își va dovedi nevinovăția. Nu știu dacă va putea să meargă la Roland Garros, dar cred că va putea participa la US Open, pentru că până atunci se va da un verdict favorabil în privința ei.”, a precizat George Cosac.

Jucătoarea română de tenis a fost suspendată provizoriu în luna octombrie a anului trecut, după ce în corpul să au fost găsită substanța Roxadustat, în urma unui test efectuat în timpul Grand Slam-ului american, la finalul lunii agust.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *