Ce conțin capsulele de cafea, de fapt. Specialiștii atrag atenția asupra unui ingredient periculos

Semnal de alarmă din partea specialiștilor
Ce conțin capsulele de cafea, de fapt. Specialiștii atrag atenția asupra unui ingredient periculos

Foarte mulți oameni își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Este foarte simplu acum să cumperi capsule de la supermarket, apoi doar să introduci una în aparat, să apeși pe un buton și gata, cafeaua este servită. Ce conțin capsulele de cafea însă? Care sunt ingredientele din interior?

Ce conțin capsulele de cafea. Semnal de alarmă din partea specialiștilor

Este foarte simplu să consumi o astfel de cafea, pe bază de capsule, însă oamenii de știință au descoperit faptul că ele conțin un ingredient foarte periculos. Astfel s-a ajuns la concluzia că băutura pe bază de capsule este mult mai toxică în comparație cu alte tipuri de cafea.

Javier Santos, profesor la Departamentul de Chimie Analitică al Universității din Barcelona, a declarat că aceste capsule de cafea prezintă niveluri ridicate de furat, adică alcool organic.

„O cafea pregătită la cafetieră cu picurare nu este la fel cu cea făcută într-o mașină de cafea espresso sau din capsule. Acestea (n.r.: capsulele de cafe) prezintă niveluri diferite de furan”, a declarat profesorul Javier Santos.

Mai mult decât atât, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a declarat că furanul este un posibil produs cancerigen. Acest compus este extrem de toxic, iar specialiștii recomandă oamenilor să evite consumul de cafea pe bază de capsule.

Ce să pui în cafeaua la ibric pentru a fi mai aromată

Dacă și tu îți începi ziua cu o ceașcă de cafea făcută la ibric, află de mai jos cum poți să o faci și mai gustoasă, mai ales dacă te-ai plictisit de gustul obișnuit al acesteia. Cremă, lapte, zahăr, unt, sunt deja câteva ingrediente pe care aproape toată lumea le folosește pentru cafea. Dar ce spui de scorțișoară? Scorțișoara ajută la eliminarea gustului amar al cafelei și îi va intensifica aroma. Astfel vei putea lăsa deoparte zahărul și alte alimente plin de calorii. Specialiștii în domeniu recomandă să fie pusă în cafea atunci când aceasta este încă fierbinte pentru a se putea dizolva mai bine. Poate fi folosită scorțișoară fie sub formă de baton, fie sub formă de pudră, cea din urmă dizolvându-se mult mai repede.

Un alt truc pentru atunci când prepari cafeaua la ibric și nu vrei să fie amară: poți adăuga în timpul fierberii puțină sare. Deși pare ceva neobișnuit și ai fi tentat să nu crezi că e adevărat, sare îi va da cafelei o aromă mult mai intensă. Încearcă și te vei convinge!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *