Ce să pui în cafea pentru a fi mai aromată, de fapt. Ingredientul banal care îi dă un gust special - Ego.ro

Ce să pui în cafea pentru a fi mai aromată, de fapt. Ingredientul banal care îi dă un gust special

Dacă și tu îți începi ziua cu o ceașcă de cafea trebuie să știi asta
Ce să pui în cafea pentru a fi mai aromată, de fapt. Ingredientul banal care îi dă un gust special

Cu lapte sau fără, cu zahăr sau amară, fiecare are propriile preferințe atunci când vine vorbea de cafea. În prezent există în comerț o mulțime de îndulcitori sau produse lactate cremoase care îmbunătățesc gustul cafelei. Există însă un truc de mare ajutor pentru toți cei pasionați de această băutură.  Ce să pui în cafea pentru a fi mai aromată. Există ingrediente care sporesc și mai mult aroma acesteia.

Ce să pui în cafea pentru a fi mai aromată

Dacă și tu îți începi ziua cu o ceașcă de cafea, află de mai jos cum poți să o faci și mai gustoasă, mai ales dacă te-ai plictisit de gustul obișnuit al acesteia. Cremă, lapte, zahăr, unt, sunt deja câteva ingrediente pe care aproape toată lumea le folosește pentru cafea. Dacă vrei ceva diferit încearcă și varianta cu scorțișoară.

Scorțișoara ajută la eliminarea gustului amar al cafelei și îi va intensifica aroma. Astfel vei putea lăsa deoparte zahărul și alte alimente plin de calorii. Important: scorțișoara se dizolvă mai bine în cafeaua fierbinte decât în cea rece. Poți folosi fie sub formă de baton, fie sub formă de pudră, cea din urmă dizolvându-se mult mai repede.

Un alt truc pentru atunci când prepari cafeaua la ibric și nu vrei să fie amară, poți adăuga în timpul fierberii puțină sare. Deși poate părea incredibil, sare îi va da cafelei o aromă mult mai intensă.

Rețetă pentru cafea la ibric

Ai nevoie de:

  • 800 de ml de apă
  • Cinci linguri mari cu vârf de cafea măcinată
  • linguriță de zahăr brun
  • linguriță de cacao

Cum se prepară:

Se pune mai întâi apa la fiert și se adaugă lingurița de zahăr. Când apa începe să clocotească se ia ibricul de pe foc și se adaugă o lingură de cafea, apoi lingurița de cacao. Ulterior se adaugă celelalte linguri de cafea, amestecând foarte bine după fiecare. Pudra de cacao are rol de a oferi o aromă specială, de ciocolată, foarte delicioasă.

Ulterior se pune din nou ibricul pe foc, dar la foc mic spre mediu, și se amestecă încontinuu. Nu trebuie lăsat ibricul nesupravegheat! Atunci când se formează spumă deasupra cafeaua este gata și trebuie luată de pe foc. Se amestecă în continuare până când se înmoaie spuma și se omogenizează cu restul lichidului. Puțini știu că spuma conține, de fapt, mult zaț la suprafață. Pentru a se întrepătrunde aromele este indicat să mai lași cafeaua în ibric pentru aproximativ cinci minute înainte de a o turna în ceașcă. Ulterior se adaugă, după preferințe, lapte, scorțișoară, nucșoară sau altele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andra Gogan, de la viața în cămin la visul american. A mizat totul pentru „Sirenele”: „Am început cu 100.000 de euro și am ajuns la un milion”
9.2 43 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *