Ce conțin de fapt odorizantele de cameră. Specialiștii fac avertismentul, mare atenție la acest detaliu

Cum ne afectează sănătatea
Ce conțin de fapt odorizantele de cameră. Specialiștii fac avertismentul, mare atenție la acest detaliu

Odorizantele sunt perfecte atunci când vrei să dai o notă personală spațiilor în care locuiești. Au diferite arome, prezentări și componente care te pot ajuta să-ți faci viața mai ușoară. Dar ce conțin odorizantele de cameră? Specialiștii trag un semnal de alarmă.

Din ce sunt fabricate aromele odorizantelor de cameră

Specialiștii spun că există arome care sunt fabricate din substanțe chimice, care sunt „derivate din petrol, precum și aerosoli, a căror siguranță pentru sănătate a fost pusă sub semnul întrebării în studii recente din cauza toxicității”, potrivit celei mai importante companii de consultanță olfactivă din Spania, potrivit eltiempo.com.

Pe de altă parte, există odorizante naturale, care sunt fabricate din uleiuri esențiale concentrate care ajută la obținerea unor mirosuri mai intense și mai durabile.

Care sunt componentele chimice ale odorizantelor de cameră?

Isopropanol. Este un tip de alcool care are un miros foarte puternic, este incolor și se diluează ușor.

Aldehide. Pe site-urile care comercializează difuzoare se precizează că acest component este extras în mod natural din plante și flori aromatice, cum ar fi „lavanda, menta, laurul și citricele, cu o aromă foarte plăcută, mentolată. Cu toate acestea, versiunea sa sintetică, acetatul de linalil, este acum adesea utilizată.

Linanol. Este o componentă utilizată pentru fabricarea lumânărilor naturale, deși „sunt adesea prelucrate prin diferite reacții chimice, prezentând o carboxaldehidă în compoziția parfumului”, potrivit site-ului menționat anterior.

Vezi și – Cum să-ți faci un odorizant de mașină. E chiar simplu și ușor de realizat, elimină bacteriile și oferă un miros plăcut

Expunerea la substanțe chimice poate provoca astm bronșic și alergii

Potrivit medicilor, expunerea la aceste substanțe chimice crește riscul apariției de astm bronșic la copii și, în același timp, produce iritarea ochilor, a tractului respirator, amețeli și dureri de cap. Pot produce alergii sau le pot înrăutăți pe cele existente.

Ce recomandări au specialiștii

Poți evita să te îmbolnăvești sau să te alegi cu alergii dacă aerisești zilnic camerele. S-a descoperit că unul din cele mai nocive odorizante este cel cu efect anti-tabac. Aşadar, dacă eşti fumător, este indcat să aerisești mai des decât să îți pui sănătatea în pericol. O altă soluție modernă o reprezintă filtrele de aer.

Dacă vrei să folosești soluții mai simple și mai ieftine, ia în calcul zațul de cafea sau bicarbonatul de sodiu. Acestea absorb mirosurile neplăcute.

Vezi și – Amestecul banal care elimină mirosul neplăcut din casă. Așa va mirosi minunat, toți cei care îți vor trece pragul te vor invidia

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *