Ce conține de fapt brânza vegetală. Pericolul nebănuit, avertismentul lansat de un cunoscut specialist

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă
Ce conține de fapt brânza vegetală. Pericolul nebănuit, avertismentul lansat de un cunoscut specialist

Este brânza vegetală un alimentul sănătos? Specialiștii dezvăluie din ce este făcută și trag un semnal de alarmă. Acest aliment ar trebui evitat deoarece ne poate îmbolnăvi grav.

Din ce este făcută brânza vegetală

Brânza făcută fără lapte este, mai degrabă, o pastă din amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite de grăsimile vegetale. Un nutriționist ne avertizează să evităm să consumăm astfel de brânză deoarece ne putem îmbolnăvi.

Medicul Mihaela Bilic a explicat de ce ar trebui să evităm brânza vegetală: pe lângă faptul că nu aduce niciun aport nutrițional, aceasta poate declanșa anumite boli.

„Ați gustat vreodată brânza vegetală, făcută fără lapte? Pentru cei care doresc să elimine din dietă produsele de origine animală sau pentru cei cu intoleranță la lactoză, industria alimentară a creat produse lactate în varianta vegetală. Problema? Brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă nici pentru sistemul cardiovascular. Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice. Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale”, este mesajul Mihaelei Bilic.

Citește și – Ce conține supa la plic, de fapt. Puțini sunt atenți la detaliile de pe etichetă

Prin ce se deosebește brânza vegetală de cea naturală

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt deosebirile dintre brânză naturală făcută din lapte și cea vegetală. Potrivit ei, brânza vegetală mai conține inclusiv grăsime de cocos sau de palmier care favorizează bolile cardiovasculare și tromboza.

„Spre deosebire de brânza clasică care conține doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip 2. În plus, grăsimea de cocos și de palmier sunt bogate în acizi grași saturați care favorizează tromboza și bolile cardiovasculare. Brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

De asemenea, Mihaela Bilic a mai menționat faptul că aportul de proteine din brânza vegetală este foarte redus, la fel și conținutul de calciu. Nu conține nici vitamina A sau D, care sunt prezente în mod natural în lapte. Concluzia medicului a fost că dacă o persoană își dorește să fie vegană nu merită să consume brânză vegetală, ci mai degrabă câteva migdale sau semințe.

Citește și – Îngrașă roșiile cu brânza sau nu? Ce spune nutriționistul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *