Ce culoare de ruj ți se potrivește, în funcție de forma buzelor. Sfaturi și recomandări prețioase pentru a-ți pune trăsăturile în evidență

Cum alegi rujul ideal

Scris de: Daoud Andra

07 Nov. 2023

Ce culoare de ruj ți se potrivește, în funcție de forma buzelor. Sfaturi și recomandări prețioase pentru a-ți pune trăsăturile în evidență

Pentru unele femei, machiajul nu este complet fără aplicarea unui ruj. Acesta trebuie să se potrivească atât cu ocazia, cât și cu restul machiajului aplicat, precum și cu culoarea pielii și forma buzelor. Ce culoare de ruj ți se potrivește cel mai bine, în funcție de trăsături și cum să alegi produsul ideal.

Rujul, unul dintre cele mai folosite produse de machiaj

Atunci când vine vorba despre machiaj, rujul este un produs folosit din cele mai vechi timpuri. La început se găseau foarte puține culori, în principiu nuanțe de roșu și cărămiziu, însă pe măsură ce tehnologia a evoluat, a apărut o gamă largă de nuanțe și texturi pentru acest produs.

Citește și: Culoarea de ruj care te îmbătrânește. Specialiștii te învață ce să folosești și ce nuanțe trebuie să eviți neapărat

Așa se face că în prezent avem rujuri clasice, sub formă de baton, dar și rujuri lichide. Rujuri mate, care rezistă pe buze întreaga zi, rujuri cremoase sau gloss-uri care dau volum și strălucire buzelor. În funcție de ocazia pentru care te machiezi, de preferințe și de trăsăturile feței, poți alege cele mai inspirate rujuri pentru machiajul de zi cu zi, dar și pentru cel de ocazie.

Detaliile la care trebuie să fii atentă pentru a alege rujul potrivit pentru tine
Cum alegi nuanța potrivită de ruj

Ce culoare de ruj ți se potrivește

Femeile cu tenul deschis la culoare ar trebui să opteze pentru nuanțe de ruj pastelate, cât mai apropiate de culoarea naturală a pielii. Sunt ideale nuanțele de nude, roz, portocaliu și culoarea piersicii. Pentru ocazii speciale, poți apela la un ruj roșu intens, cu subton la fel ca al pielii (rece sau cald).

Citește și: Ce ruj ți se potrivește în funcție de culoarea pielii și forma buzelor. Nuanțe care îți scot trăsăturile în evidență

Dacă ai tenul într-o nuanță medie sau măsliniu, poți opta și pentru culori mai puternice. O piele bronzată este pusă în valoare de un ruj portocaliu sau corai. Indiferent ce nuanțe ai alege, ai grijă ca acestea să aibă același subton ca al pielii. O piele cu subton cald, care bate mai degrabă spre galben-maroniu decât spre rozaliu, are nevoie de rujuri tot cu subton cald.

În funcție de forma și dimensiunea buzelor

Forma buzelor ar trebui să dicteze nu doar culorile alese, ci și texturile. De exemplu, buzele subțiri pot fi puse în valoare cu rujuri cremoase și cu gloss-uri, care adaugă volum. Optează pentru culori deschise de ruj și aplică puțin gloss în centrul buzelor, pentru a crea iluzia de volum.

Citește și: Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Un alt truc pentru a machia buzele subțiri este să folosești creion mai închis cu un ton pe conturul buzelor și în colțuri, apoi să aplici ruj și gloss. Machiajul de tip ombre este o metodă foarte bună de a face buzele să pară mai mari și mai pline.

Femeile cu buzele groase și voluminoase pot folosi fără probleme rujuri mate. Acestea au avantajul că rezistă bine pe buze întreaga zi și nu este nevoie de retușuri. Dezavantajul este că usucă buzele, iar seara, după demachiere, este nevoie de hidratare. Ar trebui evitate gloss-urile, dacă nu vrei să dai și mai mult volum buzelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *