Ce elevi nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022. Pot participa abia la a treia sesiune dacă au făcut aceste greșeli

Află care sunt elevii care nu pot susține examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă
Ce elevi nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022. Pot participa abia la a treia sesiune dacă au făcut aceste greșeli

Ce elevi nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022. Potrivit calendarului oficial, examenul maturității debutează marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Candidații care s-au putut înscrie pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului sunt cei care nu au participat, din diferite motive, la sesiunea de vară și cei care nu au promovat examenul sau au rămas corigenți.

Ce elevi nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022

Înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat s-au desfășurat în perioada 18-25 iulie, potrivit calendarului.

Anul acesta, învățământul românesc a bifat un record negativ în ceea ce privește numărul de candidați care au susținut examenul de Bacalaureat. Pentru sesiunea din vară s-au înscris doar 126.454 de elevi din promoția curentă și din cele anterioare, fiind cel mai mic număr de elevi înscriși din ultimele trei decenii.

Cei care nu promovat examenul în sesiunea din lunile iunie-iulie, au o nouă șansă în sesiunea de toamnă. Pe lângă aceștia, s-au putut înscrie pentru susținerea examenului de Bacalaeureat elevii care nu au putut participa la prima sesiune sau au rămas corigenți.

Există însă și elevi cărora nu li se permite să susțină BAC-ul în sesiunea de toamnă. Este vorba despre cei care au fost dați afară din examenul susținut în prima sesiune pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia vor fi nevoiți să aștepte până la sesiunea din toamna anului viitor.

Cu ce nu au voie elevii să vină la examenul de Bacalaureat

Regulile de desfășurare a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, sunt similare cu cele de la prima sesiune. Astfel, candidații care s-au înscis pentru a susține probele ce vor avea loc începând cu săptămâna viitoare nu au voie să vină cu următoarele:

 • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete
 • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor elevi
 • telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare

Elevii sunt obligați să lase obiectele mai sus menționate într-o sală stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză predarea lor nu sunt primiți în examen.

Calendar BAC, sesiunea de toamnă. Când se afișează rezultatele

În sesiunea de toamnă, Examenul de Bacalaureat începe cu probele scrise, urmând ca după terminarea acestora, elevii să susțină și probele orale. Conform calendarului, prima probă pe care o vor susține candidații este cea la Limba și Literatura Română, programată marți, 16 august.

Pe 17 august va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 18 cea la alegere a profilului și specializării, iar pe 19 august o parte dintre candidați vor da examen la Limba și literatura maternă.

Iată calendarul complet:

 • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 16 august 2022: Limba și literatura română – proba scrisă
 • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
 • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
 • 19 august 2022: Limba și literatura maternă – proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
 • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
 • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale
 • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 3 septembrie 2022: Afișarea notelor finale

Modele subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă

Candidații mai au la dispoziție doar șase zile pentru a-și pune la punct toate cunoștințele. Pentru cei care vor să își testeze nivelul de cunoștințe, pot rezolva modelele de subiectepublicate de Ministerul Învățământului.

Cei interesați pot accesa linkul subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/modeledesubiecte, unde vor găsi modele de subiecte la toate mateiriile.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.