Ce este acneea și de ce apare? Dr. Irinel Nedelcu vorbește despre factorii care ne agresează zilnic tenul. Ce greșeli trebuie să evităm VIDEO EXCLUSIV

La ce trebuie să fie atenți adolescenții

Scris de: Daoud Andra

27 Dec. 2023

Ce este acneea și de ce apare? Dr. Irinel Nedelcu vorbește despre factorii care ne agresează zilnic tenul. Ce greșeli trebuie să evităm VIDEO EXCLUSIV

Acneea este una dintre cele mai comune probleme ale tenului. De obicei se declanșează în adolescență, dar poate să apară și în viața adultă, cauzele fiind multiple. Medicul dermato-venerolog Irinel Nedelcu vorbește despre factorii care favorizează apariția acneei, în ediția cu numărul 90 a emisiunii Ego Life.

De ce apare acneea

Cu câteva zile înainte de Revelion, medicul dermato-venerolog Irinel Nedelcu vine în emisiunea Ego Life, pentru a discuta despre sănătatea și frumusețea pielii. Unul dintre subiectele abordate vizează acneea, una dintre cele mai comune probleme ale tenului. Specialistul explică de ce apare acneea, de fapt.

”Acneea este o afecțiune inflamatorie, atât prin factorii inflamatori, cât și prin cel infecțios. Ambele mecanisme distrug țesutul, produc cicatrici și produc o laxitate a tenului. Este o tulburare a glandei sebacee și întotdeauna are componenta genetică pe care se suprapune. De ce în adolescență? Pentru că în adolescență e un dezechilibru de tip hormonal.

Citește și: Ego Life, ediția a 90-a. Dana Săvuică, Alexandra Ungureanu și dr. Irinel Nedelcu, despre îngrijirea tenului. Cum poți scăpa de acnee și semne

Este dependentă de hormonii sexuali, care încep să apară în adolescență. Am observat în ultimii ani că stilul de alimentație, apropo de aditivii alimentari și de metodele de stimulare a creșterii animalelor prin hormoni de creștere. Aceștia sunt hormoni care determină și susțin acneea severă. Atenție mare la alimente, la îngrijirea tenului.”, a spus medicul Irinel Nedelcu, în emisiunea Ego Life.

Alexandra Ungureanu, despre lupta cu acneea

Alexandra Ungureanu, invitată și ea în ediția de miercuri, 27 decembrie, a emisiunii Ego Life, a povestit despre experiența sa cu acneea din adolescență. La fel ca multe tinere, artista s-a confruntat cu probleme ale tenului în urmă cu mai mulți ani, iar acest lucru i-a afectat încrederea în sine.

Citește și: Ritual vechi de înfrumusețare pentru o piele catifelată. Cu ce să te speli pe față dacă ai tenul gras

”În ceea ce privește tenul, nu am fost chiar o norocoasă, dimpotrivă. Am avut o acnee, încă din adolescență, am dus-o foarte mulți ani, a fost stigmatul meu și ceva care m-a influențat în mod negativ.

În momentul în care eram adolescentă și trebuia să înfloresc așa spre lume, mie îmi venea să mă bag într-un sac, să stau sub pat, pentru că mi se părea că arăt foarte rău și nici nu puteam privi în ochi un om în momentul în care susțineam o conversație, mi-era foarte greu.

Citește și: Cum reușește Oana Roman să-și mențină tenul fără imperfecțiuni, la 47 de ani. Obiceiul de la care nu se abate, indiferent de anotimp: „M-a ajutat foarte mult” VIDEO EXCLUSIV

Și ani de zile am fost preocupată să rezolv problema… am mers până în pânzele albe, am făcut toate tratamentele posibile. Într-un final, s-a rezolvat, dar tenul meu a rămas amprentat, cu cicatrici, pori deschiși, o tendință seboreică.”, a povestit Alexandra Ungureanu în emisiune.

Mai multe despre sănătatea și frumusețea pielii poți afla urmărind ediția de miercuri, 27 decembrie 2023, a emisiunii Ego Life. Aceasta se difuzează de la ora 20:00 pe site-ul www.ego.roFacebook Ego.ro, dar și pe canalul nostru de YouTube. Partenerul emisiunii Ego Life este Beautymed.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
SUTIENUL i-a jucat feste în direct la TV! Vedeta a ARĂTAT aproape TOT
Horoscop Weekend 26-28 Iulie 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
Horoscop 27 Iulie 2024. Pentru Tauri, pe planul profesional toate se așază frumos și dobândesc...
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *