Ce este bine să duci duminica la biserică. Greșeala pe care nu trebuie să o facă niciun creștin când sărută icoanele

Ce este bine să duci duminica le biserică. Înainte de a merge la biserică, este bine ca creștinii să știe că trebuie să urmeze mai multe reguli
Ce este bine să duci duminica la biserică. Greșeala pe care nu trebuie să o facă niciun creștin când sărută icoanele

Ce este bine să duci duminica le biserică, pentru a vă merge bine și pentru a fi feriți de rele. Duminică de duminică se țin slujbe în mai toate bisericile din țară. Puțini sut însă, cei care știu că trebuie să se țină cont de anumite tradiții și obiceiuri. În timp ce unii țin aceste obiceiuri, alții consideră că simpla prezență la biserică este de ajuns. În realitate, lucrurile stau altfel. Iată ce este bine să duci duminica la biserică.

Ce este bine să duci duminica la biserică. Reguli importante pentru creștini

Înainte de a merge la biserică, este bine ca creștinii să știe că trebuie să urmeze mai multe reguli, potrivit declarației făcute de preot. Ei bine, vă prezentăm mai jos care sunt regulile pe care creștinii trebuie să le respecte.

  • Să vă iertați cu toţi cei din casa si din societate .
  • Să duceți un mic dar la Altar, un pomelnic, o lumânare, o prescură, un pahar de vin. Cu acest dar, se binecuvântează casa ta, căci îl dai jertfă lui Dumnezeu.
  • Să mergeți la biserică la primele ore ale dimineții. Vă puteți închina în linişte şi alegeți locul fără să deranjezați slujba.
  • Bărbaţii stau în dreapta, femeile în stânga.Aceasta este ordinea aşezării credincioşilor în biserică. Şi vârsta stabileşte ordinea aşezării.
  • În faţă stau femeile şi bărbaţii mai vârstnici, iar cei mai tineri – în spatele lor.
  • Între bărbaţi şi femei se lasă o cărare în mijlocul bisericii, ca să poată merge la altar cei care vor să se închine şi să ducă darul.
  • Este mare păcat să vorbiți în biserică. Înă, dacă este necesar, faceți asta prin semne sau în șoaptă.
  • Nu ieșiți din biserică înainte să se termine slujba. Asta ar însemna să fiți asemenea cu Iuda, care a ieşit de la Cina cea de Taină şi s-a dus să-l vândă pe Hristos.
  • Nu săruţi sfinţii pe faţă. Când te închini la sfintele icoane, este păcat să săruţi sfinţii pe faţă. Dacă sfântul este pictat în picioare, îi săruţi picioarele

Ce este bine să duci duminica le biserică și ce este bine să faci cu anafura

„Nu te mai duci să te închini după ce preotul a dat binecuvântrea de Liturghie. Pentru că îi tulburi pe cei care vor să asculte Sfânta Liturghie.

După împărtăşanie nu mai săruţi mâna preotului sau sfintele icoane.

Cei căsătoriţi, care vor să se împărtăşească cu Preacuratele Taine, trebuie să păzească curăţia în familie măcar trei zile inainte, De asemenea, după măcar două zile.

Se ia anafură pentru cei de acasă. Cel ce a venit la biserică se cheamă apostolul familiei. El trebuie să ia sfânta anafură pentru toţi cei din casă.

Preotul rostește: „Cu pace să ieşim! Întru numele Domnului!” şi sfârşeşte liturghia. Se fac trei închinăciuni în mijocul bisericii, înainte de a merge acasă

Se spune rugăciunea Cuvinese cu adevarat… la sfintele icoane

După ce ai stat la masă, te odihneşti, apoi te duci, să faci vizite celor în necaz: bătrâni şi bolnavi

Asa sa ne ajute Dumnezeu !”.

(Parintele Cleopa Ilie Manastirea Sihastria Neamt)

Rugăciunea de duminica pe care este să o rostești

“Ziua Duminicii îmi aduce aminte de atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea şi ai răscumparat pe om. Ţie deci, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin şi-Ţi mulţumesc foarte pentru Darurile cele mari pe care le-ai făcut şi le faci tuturor făpturilor Tale.

Inima mi se bucură şi se desfată când stau şi cuget cum că numai Tu Însuţi eşti Dumnezeu Atotsfânt. Atotînţelept, Atotputernic, necuprins, încât nici o bunătate şi nici o mărire nu-ţi lipseşte.

Tu eşti Unul Dumnezeu în Trei Feţe. Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevărat şi Te mărturisesc şi Te măresc, Ţie mă închin şi-Ţi servesc pururea, cu toată inima şi cu toată puterea.

O, Părinte Sfinte, îndură-Te de noi! 0, Binecuvântate Fiu al lui Dumnezeu, mântuieşte-ne de iad! 0, Duhule Sfinte, dă-mi Darul şi acoperământul Tău! Mult îndurate Stăpâne, rogu-Te, să uiţi păcatele mele cele multe, după mulţimea îndurărilor Tale.

Mulţumesc din toată inima pentru bunătăţile ce-mi trimiţi în toate zilele, mai vârtos însă pentru răbdarea Ta cea mare. Că nu m-ai pedepsit după mulţimea păcatelor mele. Ci aştepţi căinţa mea, ca un iertător, atotbun şi îndurat. Amin!”

9.7 200 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.