Ce este bine să faci cu uleiul din candelă. Nu îl arunca niciodată. Ce puteri speciale are, de fapt

Unde trebuie așezată candela în casă și ce rugăciune se spune atunci când o aprinzi
Ce este bine să faci cu uleiul din candelă. Nu îl arunca niciodată. Ce puteri speciale are, de fapt

Te-ai gândit vreodată că uleiul din candela aprinsă poate avea puteri vindecătoare? Acest lucru se datorează faptului că este ulei sfințit prin intermediu rugăciunilor care se spun în preajma candelei. Uleiul din candelă poate fi de ajutor atunci când o persoană se confruntă cu probleme de sănătate. Iată ce este bine să faci cu uleiul din candelă și de ce nu trebuie să îl arunci niciodată.

Candela trebuie să fie în permanență curată. Totodată, se recomandă ca uleiul din ea să nu fie aruncat deoarece are proprietăți vindecătoare. Acest fapt se datorează rugăciunilor care se spun în jurul candelei. Credincioșii primesc de la biserică ulei sfințit din candele ca binecuvântare. Mulți oameni au fost ajutați de acest ulei sfințit. Poate fi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. Este sfințit atunci când are loc Taina Sfântului Maslu și poate fi găsit atât la icoanele sfinților, cât și la icoanele care fac minuni.

Unde trebuie să fie așezată candela

Candela se așează întotdeauna în fața icoanei. Este indicat să aibă locul ei undeva pe unde nu treci prea des deoarece o poți dărâma ușor. Locul cel mai potrivit este cel pe care fiecare om îl consideră un loc de rugăciuni.

Candelele din biserică nu se sting niciodată. O candelă este așezată pe Sfânta Masă, iar încă o candelă se află în Sfântul Altar. Potrivit ortodoxia.me, candela purifică mintea și gândurile și se consideră că lumina ei este lumina lui Iisus și lumina lumii.

Ce este bine să faci cu uleiul din candelă

Acest ulei are proprietăți vindecătoare datorită rugăciunilor. Din acest motiv nu este bine să fie aruncat, ci folosit. Mulți credincioși au reușit să se vindece de anumite afecțiuni cu ajutorul acestui ulei. Potrivit religiei, fiecare creștin ar trebui să aibă o candelă în casă. Astfel se consideră că devine o altă biserică a lui Dumnezeu.

Rugăciuni care se spun la prinderea candelei

Prea Sfântă și Înaltă Treime, primește dragostea mea înaintea Ta și arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele și șterge mulțimea răutăților mele și dă-le îngropării și uitării Tale, Doamne. Amin

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu și o du înaintea Fiului și Dumnezeului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin

Cum se curăță corect candela

Potrivit preoților uleiul din candelă trebuie lăsat să ardă cât mai mult, astfel vă rămâne foarte puțin în ea. Acesta se toarnă într-un loc curat, apoi candela se spală și poate fi folosită din nou.

Minune cu ajutorul uleiului din candelă

O creștină din Katanga – Congo însărcinată s-a îmbolnăvit dintr-o dată și a început să aibă hemoragie, fiind la un pas să piardă sarcina. A mers la medic, iar acest i-a spus că fătul din pântec este mort. A anunțat-o că e necesară o operație pentru a scoate trupul bebelușului mort. Femeia, speriată și disperată, a fugit acasă. Acolo sora ei a fugit să ia legătura cu un preot care i-a oferit ulei din candelă cu care să ungă pântecele surorii sale, aflată în suferință. I-a oferit și aghiasmă pe care să o bea. În scurt timp minunea s-a produs, iar femeia a lepădat fătul mort și nu a mai fost nevoie de o operație.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9.6 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *