Ce este de fapt șamponul uscat și cum se folosește. Principalele avantaje și dezavantaje

Cum se folosește corect șamponul uscat.
Ce este de fapt șamponul uscat și cum se folosește. Principalele avantaje și dezavantaje

Șamponul uscat este un produs care poate fi foarte util atunci când nu ai timp să îți speli părul. Pentru a obține rezultatele dorite, asigură-te că îl folosești corect.

Ce este de fapt șamponul uscat și cum se folosește. Tot ce trebuie să știi

Deși se numesc șampoane uscate, aceste produse nu sunt cu adevărat șampoane, deoarece nu conțin agenți de curățare. Mai degrabă, conțin pulberi și uneori alcool, care acționează prin absorbția sau diluarea excesului de sebum din părul nostru. Acest lucru are ca rezultat un păr cu aspect mai curat, fără o spălare reală.

Aceste produse sunt disponibile sub formă de pulbere liberă sau spumă, toate pentru a fi aplicate pe părul uscat, niciodată pe părul umed.

Ce este de fapt șamponul uscat. Avantajele utilizării

Acestea pot prelungi timpul dintre spălările clasice. Acest lucru este benefic, deoarece, dacă părul este spălat prea des se poate usca. Spălând părul mai rar, poți să reduci, de asemenea, utilizarea uscătorului de păr sau a ondulatorului, care pot deteriora firele de păr.

Șampoanele uscate au adesea un efect de volum, ceea ce te poate ajuta să îți menții părul coafat mai mult timp. Spălarea și șamponarea părului în mod frecvent face ca părul vopsit să se estompeze mai repede.

Dezavantajele șampoanelor uscate

Folosirea frecventă a șampoanelor uscate poate duce la o acumulare de reziduuri care pot da părului o textură grosieră. De asemenea, utilizarea excesivă poate usca părul, împiedicând uleiurile naturale să hidrateze firele de păr, ceea ce îl poate face mai fragil.

Reziduurile uscate de șampon pot bloca porii scalpului, ceea ce poate provoca inflamații sau măncărimi ale scalpului. Reziduul poate deveni, de asemenea, un teren de reproducere perfect pentru formarea mătreții. Dacă șamponul este parfumat, parfumul poate irita anumite scalpuri.

Cum se utilizează corect șamponul uscat

Părul trebuie pieptănat, apoi separat în secțiuni. Șamponul uscat se aplică într-o cantitate mică doar pe rădăcini. Este recomandat să ții recipientul la 30 cm distanță de scalp atunci când pulverizezi pe păr. Masează scalpul foarte bine pentru a întinde produsul pe toată suprafața rădăcinilor. Așteaptă câteva minute pentru ca produsul să își facă efectul, apoi poți coafa părul.

Cât de des se folosește? Poate părea tentant să folosești șamponul uscat în fiecare zi, crezând că este mai bine pentru părul tău decât să folosești șampoanele obișnuite, dar nu este un lucru bun. Dermatologii recomandă, în general, să nu fie folosite șampoanele uscate mai mult de două zile la rând. Părul și scalpul trebuie spălate în mod regulat cu un șampon ușor pentru a îndepărta impuritățile, inclusiv reziduurile de șampon uscat.

Citește și cum se foloşeste corect şamponul uscat. Sigur ai greşit şi tu până acum

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.