Ce este fast fashion, cum se încurajează de fapt. Criticul de modă Ovidiu Buta atrage atenția asupra acestui fenomen VIDEO EXCLUSIV

Ovidiu Buta: „Au fost însă perioade în care îmi cumpăram sălbatic pentru că îți încânta ochiul și nu îți chinuia portmoneul”
Ce este fast fashion, cum se încurajează de fapt. Criticul de modă Ovidiu Buta atrage atenția asupra acestui fenomen VIDEO EXCLUSIV

Ce este fast fashion. Criticul de modă Ovidiu Buta atrage atenția asupra acestui fenomen și ne învață cum să nu mai încurajăm astfel de practici. În ediția a 35-a a emisiunii Ego Life, Dana Săvuică și invitații săi, criticul de modă Ovidiu Buta și fashion bloggerul Carmen Negoiță, discută despre modă și cum ne îmbrăcăm. De la ei aflăm care sunt obiceiurile în materie de vestimentație la care ar trebui să renunțăm urgent.

Ce este fast fashion, cum se încurajează de fapt

Fast fashion este un termen folosit tot mai des în industria modei. El reprezintă un concept de îmbrăcăminte la modă, ieftină, care ia ideile de pe podium sau de la diverse celebrități și le transpune într-un timp record în articole vestimentare comercializate de marile branduri.

Ovidiu Buta atrage atenția asupra acestui fenomen și spune că de vină pentru continua sa expansiune sunt consumatorii, care aleg să își umple dulapurile cu articole vestimentare pe care abia dacă le poartă de câteva ori înainte de a renunța la ele.

Această practică este specifică mai ales doamnelor, care se angajează într-o goană vicioasă râvnind la hainele nou apărute pe rafturile magazinelor, deși dulapurile le sunt ticsite. Totuși, în ultima vreme și bărbații au început să pună tot mai mult umărul la amploarea pe care a luat-o fenomen.

„Cum să facem să dispară fenomenul fast fashion? „Mi-e frică să port aceeași rochie ca și celelalte”. Cu toate că nu ar trebui. Nu o mai cumperi! Noi spunem așa: „trebuie să dispară fast fashion-ul”. El o să dispară când tu nu o să-l mai cumperi. Noi suntem consumatorii, noi suntem comunitatea care hrănește chestia asta. Și eu îmi cumpăr, e adevărat. Dar nu în mod sălbatic.

Au fost însă perioade în care îmi cumpăram sălbatic pentru că îți încânta ochiul și nu îți chinuia portmoneul. Plus că venim dintr-o perioadă în care trebuia să prezinți o imagine nouă în fiecare zi. Ceea ce e o demență.

La mine e ușor pentru că mă îmbrăcam în negru. Dar la tine (către Danei Săvuică n.r.) era groaznic, în fiecare zi altă rochie.”, a spus Ovidiu Buta în cadrul emisiunii Ego Life.

Ovidiu Buta: „Cred că fiecare trebuie să se liniștească cu propria lui persoană”

Celebrul stilist a vorbit și despre persoanele care aleg să copieze din punct de vedere vestimentar celebritățile. El consideră că acest trend nu tebuie neapărat criticat, însă este de părere că secretul evoluției unui om, din orice punct de vedere, este să se cunaoscă întâi pe sine.

„Unii vor să fie la fel ca ceilalți pentru că este o formă de validare și cumva simt că aparțin unei zone în care vor să evolueze, alții nu vor să fie așa. Nu trebuie să generalizăm. Trebuie să îi înțelegem pe fiecare așa cum se manifestă.

Ce este fast fashion, cum se încurajează de fapt
Ce este fast fashion, cum se încurajează de fapt

Cred că fiecare trebuie să se liniștească cu propria lui persoană. Eu vă zic din punctul meu de vedere, odată ce m-am liniștit cu propria mea persoană, mi-a fost foarte ușor să înțeleg ce se întâmplă în jurul meu.”

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.