Ce este o relație toxică, cum o recunoști și cum poți să ieși din ea

Care sunt semnele că ești într-o relație toxică.
Ce este o relație toxică, cum o recunoști și cum poți să ieși din ea

Ce este o relație toxică și care sunt semnele că ar trebui să renunți la ea. Nu există relația perfectă dar în mare parte, o relație ar trebui să te facă să te simți în siguranță, fericită și liberă să fii tu însuți. Dacă ai observat că actualul tău partener te face să te simți epuizată, nefericită și uneori chiar tulburată, s-ar putea să ai o relație toxică.

Este perfect normal să nu fiți de acord din când în când sau să mai aveți neînțelegeri în cuplu. Dar într-o relație sănătoasă trebuie să luați decizii împreună. Este necesar să discutați deschis orice probleme care apar și vă bucurați cu adevărat unul de compania celuilalt. Relațiile toxice sunt o altă poveste. Într-o relație toxică, s-ar putea să te simți în mod constant epuizată sau nefericită după ce ai petrecut timp cu partenerul tău. Asta înseamnă că lucrurile trebuie să se schimbe.

Ce este o relație toxică și care sunt principalele semne

Când ești într-o relație toxică, s-ar putea să nu îți fie ușor să observi semnalele roșii care apar. Deși sunt destul de evidente, aceste semnd devin tot mai greu de suportat odată cu atitudinea iubitului tău. Iată cum recunoști relația toxică și cum poți să ieși din ea.

Ce este o relație toxică
Lipsa sprijinului

Lipsa sprijinului

Tu îi oferi celuilalt tot sprijinul de care are nevoie și chiar ești în stare să renunți la propriile planuri pentru el. Din păcate, observi că din partea lui interesul și prioritățile sunt altele. Relațiile sănătoase se bazează pe dorința reciprocă de a-l vedea pe celălalt fericit. Dar când lucrurile devin toxice, fiecare realizare devine o competiție. El poate fi egoist sau chiar nemulțumit și simte nevoia să îți acapareze tot timpul, dacă vede că ești disponibilă mereu să-i fi aproape. Pe scurt, timpul petrecut împreună nu mai este unul pozitiv. La rândul tău, nu te simți susținută sau încurajată și nu te poți baza pe el când ai nevoie. Poate uneori ai impresia că și nevoile tale contează, dar realizezi până la urmă că el pune pe primul plan doar propriile interese.

Stres constant

Dintr-o relație fericită, constați că actuala legătură a ajuns să îți provoace un stres constant. Ajungi să te simți nesigură, tristă și te întrebi deseori dacă nu cumva faci ceva greșit. Dacă te găsești în mod constant nefericită, mai ales când nu te confrunți cu stres din alte surse, aceste stări ar trebui să te pună pe gânduri serios. Acest stres continuu îți poate afecta sănătatea fizică și cea mentală. S-ar putea să te simți adesea epuizată mental, pentru că nu îți dai seama de ce relația voastră nu funcționează. Problema nu este la tine când ești singura care se implică și dorește să fie bine.

Îți ignori nevoile

Partenerul dintr-o relație toxică este de cele mai multe ori o persoană egoistă. Te vede nefericită, dar confortul lui emoțional este mai important. De aceea, tinde să te atragă tot mai mult în această relație nesănătoasă. Dacă ajungi deseori să faci orice își dorește el, chiar și atunci când aceste lucruri sunt împotriva dorințelor sau a nivelului tău de confort, acestea sunt semne clare de toxicitate. Când îți ignori nevoile și dorințele doar ca să îl vezi pe el fericit, în timp ce tu ești tot mai epuizată, trebuie să vezi semnalul de alarmă.

Cum ieși dintr-o relație toxică

Deși ai foarte multe motive care ar trebui să te determine să pui punct, nu este ușor să iei decizia despărțiri. Iar celălalt nu o va face, pentru că are doar de câștigat din această legătură. Trebuie să analizezi foarte bine situația și să fii sinceră cu tine. Dacă ești nefericită și tot speri că el se va schimba, ei bine acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Poate că el are anumite probleme din relațiile anterioare, dar nu recunoaște acest lucru. Fără să se vindece, nu va face decât să te atragă și pe tine într-o relație total nesănătoasă, care ajunge să te macine în fiecare zi.

Cu răbdare și cu ajutorul persoanelor dragi vei trece peste această separare. Amintește-ți că nu există nicio scuză pentru indiferență și un comportament plin de egoism. Într-o relație trebuie să primești cel puțin ceea ce oferi, așadar este momentul să pleci mai departe când nu ești apreciată.

Citește și de ce se despart cuplurile, chiar și atunci când există iubire. Cel puțin 7 motive care duc la separare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
8.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *