Ce este un tour leader. Cum te ajută să ai o vacanță de vis: „Are grijă să fie totul ok”

Angajatul agenției se asigură că totul decurge perfect

Scris de: Daoud Andra

23 Jan. 2023

Ce este un tour leader. Cum te ajută să ai o vacanță de vis: „Are grijă să fie totul ok”

Atunci când vine vorba despre organizarea unei vacanțe, mulți oameni apelează la agenții de turism și la persoane avizate, pentru a se asigura că totul decurge ca la carte. Pentru o vacanță lipsită de griji, este recomandat să optezi pentru o persoană care să se asigure că totul va fi perfect. Ce este un tour leader și cum te poate ajuta explică Raluca Barbu, director de marketing la o agenție de turism, în emisiunea Ego Life.

Ce este un tour leader și care este rolul lui

Agențiile de turism pun la dispoziția clienților servicii care să le facă vacanța mai plăcută și lipsită de griji. Atunci când achiziționează un pachet turistic, clienții pot opta pentru un tour leader, care va fi alături de ei de la începutul până la sfârșitul vacanței și se va asigura că totul decurge cât se poate de bine.

„Tour leader este un însoțitor de grup, este acea persoană din partea Eturiei (n.r. a agenției) care merge cu grupul de la poarta din aeroport, până la poarta de aterizare înapoi. El este acolo alături de grup și se asigură că oamenii beneficiază de cele mai bune servicii la sol, la destinație, că serviciile hoteliere sunt la standardele la care au făcut achiziția, că se bucură de acele vizite incluse în circuit, că ghizii locali sunt de cea mai bună calitate, livrează acele informații pe care au promis că le vor livra, că restaurantele în care mănâncă sunt sigure, mâncarea este bună și se vor bucura de acele mese. Pur și simplu avem grijă ca acea vacanță pe care ei și-au cumpărat-o să fie la nivelul pe care noi am promis că-l vom livra.”, a explicat Raluca Barbu.

„Problemele rămân la noi”

Micile neplăceri legate de cazare și transport pot strica vacanța turiștilor, iar tour leaderii se ocupă exact de aceste aspecte. Raluca Barbu a mai explicat că angajatul agenției preia toate problemele care pot apărea de la îmbarcarea în avion și până la întoarcerea în țară și le rezolvă, fără ca turiștii să aibă parte de stres. Tour leader-ul acoperă atât zona de transport, transfer de la aeroport la hotel, cazare, mese, locurile vizitate și partea de ghizi turistici locali.

„Tour leader-ul, în momentul în care este cu grupul într-o destinație, are grijă să preia toate aceste momente de disconfort pe care în mod normal le-ar avea clientul, dacă se întâmplă să ajungă într-o astfel de situație, și le rezolvă. Noi ne ocupăm atât de zona aceasta de alocare de camere la standardul la care clientul le-a contractat, le schimbăm la orice problemă este întâmpinată. Avem grijă ca autobuzul cu care se face deplasarea în acea destinație să corespundă cu standardele la care l-am contractat. Lucrurile acestea sunt în grija noastră. Problemele rămân la noi, oamenii trebuie să se relaxeze.”, a mai spus directoarea agenției de turism.

Acestea, dar și multe alte subiecte interesante și trucuri cu privire la organizarea vacanțelor, puteți afla urmărind ediția a 45-a a emisiunii Ego Life, care se va difuza, luni, 23 ianuarie, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.