Ce făcea Michelle Obama în mare secret în perioada în care era prima-doamnă a Americii. Marele ei secret a ieșit la iveală

Michelle Obama: "Aceasta este experiența afro-americană”
Ce făcea Michelle Obama în mare secret în perioada în care era prima-doamnă a Americii. Marele ei secret a ieșit la iveală

Michelle Obama a fost Prima Doamnă a Americii în perioada 2008 – 2017. Acum însă, după aproape cinci ani de când soțul ei nu mai este președintele Statelor Unite, Michele Obama a dezvăluit ce făcea în mare secret în perioada respectivă.

Ce făcea Michelle Obama în mare secret în perioada în care era prima-doamnă a Americii

Michelle Obama a vorbit abia acum despre această situație. Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii a renunțat la împletituri în perioada în care soțul ei a fost președinte pentru a fi mai ușor acceptată de americani. Aceasta mărturisește că este vorba de o problemă reală în Statele Unite, iar Camera Reprezentanților a adoptat și o lege în acest sens pentru a fi eliminată discriminarea.

Michelle Obama a povestit în cadrul unui interviu că, după ce soțul ei a fost ales președintele Americii, ea a început să își îndrepte părul. A recunoscut că s-a temut de critici cu privire la părul său natural și a considerat că va fi acceptată mai ușor de americani. Ea și-a dorit să elimine orice fel de discuție cu privire la aspectul său fizic, scrie evz.ro.

Recunoaște însă că i-ar fi fost mult mai ușor să poarte împletituri, așa cum era obișnuită, dar era convinsă că americanii nu ar fi fost pregătiți pentru asta. Michelle mărturisește că femeilor de culoare le este mai ușor să se plieze pe standardele de frumusețe ale albilor, iar multe dintre ele cred că așa vor fi mai ușor acceptat la locul de muncă (n.r. dacă nu își poartă părul împletit).

„Asta este reacția cu care ne confruntăm: Poftim??? Te prezinți cu părul tău natural? Aceasta este experiența afro-americană”, a mai declarat Michelle Obama.

Michelle şi Barack Obama
Michelle şi Barack Obama

Ce spun studiile despre femeile afro-americane

Potrivit unui raport din anul 2020, al Asociației Baroului American, 80% dintre femeile afro-americane au declarat că s-au simțit presate să își schimbe aspectul părului natural. Acest lucru doar pentru a arăta mai “acceptabil” pentru colegii lor care nu sunt de culoare. Camera Reprezentanților, din Statele Unite, a adoptat în primăvara acestui an Legea Crown, care interzice discriminarea coafurii pe criterii de rasă.

Barack Obama, criticat pentru un costum

Michelle Obama a readus în discuție un episod din perioada în care soțul ei era președintele Statelor Unite. Barack Obama a fost criticat dur în 2014 atunci când a purtat un costum bej la o conferință de presă. Potrivit republicanului Peter King, alegerea vestimentară ar fi arătat că nu este de încredere.

5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.