Ce flori nu se pun în buchetul miresei. Aduc ghinion

Florile care nu trebuie să fie puse în buchetul unei mirese
Ce flori nu se pun în buchetul miresei. Aduc ghinion

Este destul de dificil de organizat o nuntă în zilele noastre, mai ales dacă nu apelezi la un organizator de evenimente și vrei să decizi singur cu privire la toate detaliile de la marele eveniment. Spre exemplu, o alegere dificilă pentru mireasă, pe lângă rochie, este buchetul de flori. Ce flori nu se pun în buchetul miresei? Se spun că aduc ghinion.

Buchetul miresei – ce flori nu se pun. De ce trebuie evitate

Buchetul miresei reprezintă norocul și prosperitatea femeii, potrivit tradiției. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante detalii deoarece este dăruit viitoarei domnișoare care urmează să se căsătorească în viitorul apropiat. Iată mai jos ce flori nu se pun niciodată în buchetul miresei:

Liliac – miroase foarte bine și are o culoare spectaculoasă, liliacul nu trebuie folosit în buchetul miresei deoarece se usucă repede, iar polenul pe care îl lasă poate ajunge pe rochia de mireasă.

Mac – floarea de mac poate oferi un contrast impresionant cu rochia albă de mireasă, însă se usucă repede și se poate întâmpla aceeași situație ca și în cazul liliacului.

Anemone – aceste flori au o semnificație mai puțin știută. Ele înseamnă o dragoste neîmpărtășită, așadar nu au ce căuta în buchetul miresei.

Garoafe – aceste flori sunt mai întâlnite la înmormântări, motiv pentru care nu pot fi folosite într-o zi veselă cum este ziua nunții.

Margarete – potrivit tradiției ele înseamnă despărțire și dispreț. Ele pot aduce ghinion tinerilor căsătoriți, potrivit playtech.ro.

Accesoriile pe care trebuie să le poarte orice mireasă

Bijuterii. Nu există o regulă stabilită cu privire la tipul de bijuterii pe care o mireasă ar trebui să le poarte. Cu toate acestea, se spune că este bine ca mireasa să poarte în ziua nunții un cadou de la mama ei sau de la bunica acesteia. Obiectele vechi, purtate anterior se consideră că vor aduce noroc. În această categorie poate fi vorba de o pereche de cercei, un colier sau o brățară. Nu este greșit ca bijuteriile alese să fie potrivite și cu modelul rochiei de mireasă.

Jartiera. Înseamnă belșug și noroc pentru bărbatul singur care o va prinde. În urmă cu mai mulți ani, în secolul al XIV-lea, în Franța, a apărut obiceiul ca jartiera miresei să aducă noroc.

7.9 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.