Buchetul miresei nu este un simplu aranjamentul floral. În prezent, miresele își aleg cu grijă florile din buchet și felul în care acestea sunt aranjate. Mai nou, specialiștii au dezvăluit cp buchetul mirese trebuie să fie proporțional cu silueta fetei.
Floriștii pregătesc cu mare atenție buchetul miresei. Acesta are ca scop unic să pună cât mai mult în evidență mireasa. Acesta conține florile dorite de către mireasă, aranjate cât mai frumos de către specialiștii în domeniul florilor.
„Un prim pas este acela de a discuta și mai ales a asculta ce-și dorește mireasa, ce formă, ce culoare, ce flori, în ce buget să ne încadrăm și ce tematică va avea evenimentul”, explică Anișoara Mihai, proprietara unei florării.
Potrivit floriștilor cu experiență, culorile florilor transmit anumite lucruri precum:
Poate părea ciudat inițial, însă în spatele buchetului de mireasă există și multă matematică. Pe lângă forma acestuia (rotund, oval, conic, cascadă, sferă), acesta trebuie să fie proporțional și cu silueta miresei.
„Să ne imaginăm că avem o persoană corpolentă și micuță de statură și facem un buchet micuț. O să o punem într-o ‘lumină’ nu foarte plăcută. Mai există și varianta de a face un buchet foarte mare (cu multe flori sau cu multă verdeață), iar prin asta nu vom face decât să acoperim frumusețea rochiei de mireasă”, a mai explicat Anișoara Mihai.
Florile alese pentru buchetul miresei contează foarte mult în rezultatul final. Spre exemplu, există anumite flori care oferă o senzație de mișcare buchetului. Potrivit floriștilor, indiferent de forma buchetului se pot folosi toate tipurile de flori. Tehnica este cea care face diferența ulterior.
„Într-un buchet de tip cascadă am folosit atât trandafiri și bujori, cât și diferite tipuri de orhidee. Într-un buchet conic evit să folosesc flori cu acoperire mare – gen gerbera. Folosesc în schimb flori ca minirosa (trandafirași mici), anemone, lisiantus, cale, tuberoze, Mathiola”, a mai spus Anișoara Mihai, potrivit adevarul.ro.