Rochii de mireasă la modă în 2023. Andreea Mărcuța: „Una dintre tendințe este ținuta din două piese” VIDEO EXCLUSIV

În 2023 se pune accentul pe îndrăzneală atunci când este în discuție rochia de mireasă

Pentru orice femeie alegerea rochiei de mireasă este unul dintre cele mai importante momente din viața ei și puține sunt cele care reușesc din prima încercare să o găsească pe cea în care se simte specială. În ajutorul lor vine desginerul Andreea Mărcuță care explică care sunt trendurile în 2023 atunci când vine vorba de rochia de mireasă. Designerul a explicat în exclusivitate pentru EGO.ro de ce aspecte trebuie să țină cont femeile atunci când își aleg rochia de mireasă, dar și ce se poartă în acest an în materie de modele, accesorii, culori și materiale.

Dat fiind faptul că rochia este elementul principal din cadrul nunții pentru viitoarea mireasă, realizarea acesteia trebuie să fie o poveste în sine. De aceea, în primul rând trebuie ținut cont de personalitatea celei care o poartă, tocmai pentru că mireasa este în centrul atenției, dar și de silueta pe care o are.

„Îndrăznim. Anul acesta îndrăznim. Se poartă rochiile îndrăznețe, se poartă transarențele, se poartă decolteele, se poartă crăpăturile, se poartă rochiile spectaculoase, din broderii, cu aplicații și, de ce nu, ne bucurăm din acest punct de vedere pentru că miresele care ne trec pragul exact timpul acesta de rochie îl doresc. Doresc o rochie spectaculoasă, unică, rochie la care se lucrează zeci, chiar sute de ore, în aplicarea broderiei, în aplicarea cristalelor, a franjurilor de cristale, fulgilor. Se poartă fundele supradimensionate în cadrul costumului, pe rochia sacou, în cadrul trenelor. Se poartă și materialele fluide, normal, pentru că trebuie să ținem cont de tematica nunții, să ținem cont de locația în care avem nunta. Dacă o avem pe plajă, dacă este un garden party, atunci nu avem cum să venim într-o rochie cu o trenă extraordinar de mare, ci se pretează materialele fluide, voalul de mătase. Dacă într-adevăr avem nunta într-un castel sau într-o locație somptuoasă, atunci vom avea și o rochie pe măsură”, ne-a explicat Andreea Mărcuța.

Pe de altă parte, în ultimii ani, tot mai multe femei vin în atelierul de croitorie al designerului pentru a alege nu una, ci două rochii de mireasă: una pe care să o poarte la cununia religioasă și alta la petrecere.

„Se poartă rochia mini, ca și primă opțiune sau ca și a doua opțiune, clar de o mireasă îndrăzneață și care dorește să-și arate puțină piele. De ce nu, această rochie este o opțiune perfectă pentru petrecerea propriu zisă, anume când mireasa a scăpat de ceremonie, a primit invitații, a trecut de dansul mirilor și vrea să se schimbe, vrea să se simtă bine și să danseze toată noaptea”.

„Pe an ce trece, costumele sunt mai în prim plan”

Pentru că în 2023 se pune accentul pe îndrăzneală atunci când este în discuție rochia de mireasă, designerii recomandă înlocuirea rochiei de mireasă cu un costum alb, în diferite croiuri, care să-i ofere miresei un aer aparte.

„Nu este deloc o problemă și după cum bine știți mie îmi plac foarte mult costumele. Noi lucrăm la costume cu precădere, în aceeași măsură cu care lucrăm și la rochii și într-adevăr parcă pe an ce trece, costumele sunt mai în prim plan. Nu neapărat croiul. Eu am propus pentru acest eveniment un croi mai larg, însă se poate purta pantalonul conic sau alt model, în funcție de silueta și dorința fiecăreia. Într-adevăr una dintre tendințe este ținuta din două piese. De ce? Pentru că sunt mai ușor de purtat, sunt repurtabile. Investim în această ținută și nu vrem să o purtăm o singură dată. Atunci optăm pentru acest costum sau optăm pentru un top cu fustă, sau o rochie sacou. Ne ducem cumva către un atipic. Vrem să ieșim din această obișnuință și să purtăm ceva inedit. De ce nu, costumul cumva vine cu aerul ăsta cool, modern, și mireasa se simte altfel. Este însă ca și primă opțiune, ca și opțiune pentru cununie”, ne-a mai declarat creatoarea de modă, completând că în 2023 femeile au mai mult curaj și atunci când vine vorba de culoare.

„În fiecare an sunt opțiuni de culoare pentru că mireasa nu vrea neapărat să mai fie îmbrăcată în albul pur, sau poate este la o a doua căsătorie. Cumva mireasa vrea și alte nuanțe, iar anul acesta mai tot designerii propun alte nuanțe. Așa cum se vede și în colecția de azi, am rochii aurii, pe bază nude, o rochie bijuterie, am rochie argintie, mai propun foarte mult pastelurile. Deci cumva putem opta pentru o altă culoare și de ce nu, putem să ne gândim că vom repurta această rochie și o vom repurta cu plăcere în mod sigur”.

„Nu renunțăm la voal”

Cu costum din două piese, cu sau fără pantaloni, cu rochie lungă tip sirenă sau prințesă, „tabloul” complet este însoțit de voal. Nu se renunță la voal, cel puțin atunci când  vine vorba de ceremonia religioasă și pozele din timpul zilei.

„Nu pot să spun că renunțăm la voal. Asta în mod sigur. Marea majoritate a mireselor își doresc voalul, dar în general îl poartă în biserică. Pregătim voalul pentru biserică ca ulterior să fie înlocuit cu o diademă, voaletă sau există alte alternative”, a mai declarat fashion designer-ul Andreea Mărcuța pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *