Ce haine se spală la 90 de grade Celsius. Greșeala pe care o fac mulți români

Când folosești un program automat de spălare cu temperatură foarte mare, anumite materiale se pot deteriora. Evită acest lucru, ținând cont de sfaturile de mai jos!
Ce haine se spală la 90 de grade Celsius. Greșeala pe care o fac mulți români

Ce haine se spală la 90 de grade Celsius astfel încât acestea să reziste în timp? Există materiale mai sensibile, astfel, când pui hainele la spălat, trebuie să reglezi mașina la un program mai scurt și cu temperaturi mai mici. Pentru a te lămuri cum să procedezi, specialiștii au câteva recomandări. Iată greșeala pe care o fac mulți români.

Ce haine se spală la 90 de grade Celsius și cum folosești programul automat corect

Există șansa ca atunci când folosești un program automat de spălare cu temperatură foarte mare, anumite materiale să se deterioreze. Evită acest lucru și ține cont de sfaturile de mai jos. Iată hainele care se spală de obicei la 90 de grade Celsius. Folosind un program de spălare corect, poți salva și timp, și bani. Astfel, materialele hainelor pe care le speli sunt mult mai bine întreținute pentru o perioadă mai lungă de timp. Multe mașini de spălat au și foarte multe programe pe care însă nu le folosești de cele mai multe ori. În realitate, ai nevoie de doar câteva programe de spălare.

Ce haine se spală la 90 de grade Celsius. Sfaturi de care să ții cont

Cum alegi corect programul automat pentru mașina de spălat haine? Simplu, în funcție de tipul țesăturilor pe care hainele le au. Tehnologia a avansat, iar multe dintre mașinile de spălat vă oferă o listă completă de programe. Acest lucru este valabil pentru fiecare ciclu de spălare. Asigură-te întotdeauna că folosești funcția de spălare pentru materialul potrivit. Vorbim aici de materiale sintetice, delicate și cele din lână. Folosind un program de spălare potrivit, eviți ca materialele hainelor să se deterioreze.

Ce haine se spală la 90 de grade Celsius

Funcțiile speciale de spălare sunt:

  • Spălare rapidă (utilă când spălăm rufe puțin murdare sau purtate foarte puțin). Spălarea rapidă, cea de 30 de minute, asigură un consum mic de energie, timpi reduși de spălare și bani economisiți;
  • Spălare Expres. Pentru aceste haine, timpul de spălare este de 15 minute. De altfel, aceasta este cea mai scurtă perioadă de timp când vrei să programezi mașina de spălat. Este unul dintre cele mai eficiente programe. Durata de spălare se micșorează în etapă finală a ciclului, mai ales când mașina de spălat nu este umplută la capacitate maximă.

Iată programele potrivite:

  • 30°– programe de spălare cu apă rece – este recomandată pentru protejarea hainelor sensibile
  • 40°– programe de spălare cu apă călduță – această temperatura este recomandată pentru protejarea hainelor din bumbac și alte culori sintetice
  • 60°– programe de spălare cu apă caldă – această temperatură ajută la protejarea rufelor în culori pale sau care au mai fost spălate în prealabil
  • 90-95°– programe de spălare cu apă fierbinte – această temperatura este recomandată pentru rufe și textile rezistente la fierbere. Aici vorbim de țesăturile albe, din bumbac sau in. Dacă ții cont de sfaturile recomandate mai sus, vei vedea că hainele vor rezista în timp și astfel poți economisi și bani.

Citește eticheta!

Spălarea hainelor este din ce în ce mai simplă datorită modernizării mașinilor de spălat automate. Există însă câteva lucruri pe care trebuie să le respecți pentru a nu îți strica hainele. Fii atent la alegerea detergenților, a balsamului și a produselor anticalcar. De asemenea, când îți pui hainele la spălat, citește înainte eticheta acestora. Așa poți afla la câte grade Celsius să programezi mașina pentru a nu deteriora hainele în timpul spălării automate.

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscopul pentru femei al lui Mihai Voropchievici. Cum sunt influențate în fiecare lună
Testul de atenție pentru oamenii cu IQ ridicat. Găsești toate diferențele din imagini în doar...
Nepotul lui Becali, reacție șocantă după ce Pelger s-a spânzurat: „Toți drogații...”
Ce l-a obligat soția pe Ilie Năstase! Fostul jucător de tenis a ascultat-o pe Ioana:...
Doliu IMENS în televiziune. A murit un nume URIAȘ, românii îl venerau
Un bărbat a fost sfâșiat ieri de un rechin. Rechinul a fost capturat ulterior
A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului
ADIO, vouchere pentru plata facturilor! Cea mai proastă veste pentru milioane de români
Scandal în Rusia după ce o profesoară de engleză, nevasta unui miliardar, a câștigat concursul...
Soția lui Arșinel a murit după 7 ani de chin. A rămas paralizată după un...
Magda Vasiliu a trecut prin clipe de coșmar: „Am fost agresată, înșelată, umilită, controlată și...
Mărturiile șocante a 19 oameni care s-au întors din „lumea cealaltă”. Au fost în pragul...
Zi mare pentru 5 zodii. Vor câștiga mulți bani și statut social. Racii vor face...
Schimbări mari în această perioadă! Atenție la aceste zodii!
Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *