Ce înseamnă când visezi că te fugărește un animal. Ce ascunde acest vis, de fapt

Cum interpretăm visele
Ce înseamnă când visezi că te fugărește un animal. Ce ascunde acest vis, de fapt

Visele au reprezentat întotdeauna un subiect fascinant. Despre semnificația lor și felul în care sunt ele interpretate s-a tot vorbit de-a lungul timpului, dar subiectul a rămas în continuare învăluit în mister. Psihologul Andrea Filip aduce o perspectivă interesantă asupra interpretării viselor, subliniind că acestea pot ascunde mesaje importante despre starea noastră emoțională și mentală.

Ce sunt visele, de fapt

Andrea Filip, Psiholog, Facilitator Sedona Method, Master & Certificat of Science ThetaHealing a vorbit pe larg despre vise, semnificația lor și modul de interpretare al acestor în cadrul podcastului ”Altceva cu Adrian Artene”.

Specialistul a identificat trei lucruri legate de vise care te pot ajuta să le descifrezi. În primul rând, ea spune că  majoritatea viselor sunt doar o reciclare a experiențelor din ziua anterioară. Acestea sunt, în esență, o formă metaforică de a relua și de a încerca să rezolvăm situațiile sau emoțiile din ziua precedentă.

”Nu e mare lucru. Ce zic unii oameni, acea emoție care pare că li se întâmplă a doua zi este pentru că ei nu reușesc să se rupă. De fapt, asta era o încercare de a rezolva problema de dinainte. În schimb, în loc să lași problema și să te plângi, o iei și o cari cu tine în ziua următoare”, explică Andrea Filip.

În al doilea rând, psihologul evidențiază că doar pentru o mică parte a populației, în special pentru cei cu capacități spirituale sau paranormale, visele pot avea o semnificație profetică.

Totuși, această categorie este extrem de restrânsă, aproximativ 0,01% din populația globului, conform estimărilor sale.

”Eu nu aș lua visele în sens profetic pentru că nu are rost”, a adăugat ea, sugerând că această interpretare trebuie tratată cu prudență și discernământ.

Ce înseamnă când visezi că te fugărește un animal

În al treilea rând, specialistul susține că există o categorie de vise care aduc cu ele un ”bagaj emoțional neprocesat, neelaborat, negândit”. Aceste vise pot avea o semnificație deosebită, deoarece pot dezvălui aspecte ale personalității noastre pe care nu le recunoaștem în mod conștient.

”De exemplu, dacă tot timpul visezi că te fugărește un urs este, de fapt, propria ta agresivitate care îți vine s-o exprimi, dar este reprimată. Și, atunci, ursul este furia din tine”, afirmă Andrea Filip.

Astfel, visele pot funcționa ca o oglindă a stării noastre interioare, aducând la suprafață aspecte ale sinelui nostru pe care le ignorăm sau le reprimăm în mod conștient.

Dacă visezi adesea un animal care te fugărește, poate fi momentul să acorzi atenție emoțiilor tale și să explorezi situațiile din viața ta pentru a identifica ce anume vrea să îți transmită subconștientul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *