Ce înseamnă implozie. Ocupă loc fruntaș în topul celor mai căutate cuvinte românești din iunie 2023

Ce înseamnă implozie. Ocupă loc fruntaș în topul celor mai căutate cuvinte românești din iunie 2023

De curând a fost publicat topul celor mai căutate cuvinte românești în Dicționarului explicativ al limbii române în iunie 2023. Termenul ”implozie” ocupă primul loc şi a fost căutat în DEX de nu mai puțin de 53.120 de ori. Cuvântul a înregistrat record de căutări luna trecută, în urma tragediei produse în apele Oceanului Atlantic.

”Implozie”, pe primul loc în topul celor mai căutate cuvinte românești în iunie 2023

Luna trecută, românii s-au întrecut în căutări online. De curând, site-ul Dexonline a întocmit un top al celor mai căutate cuvinte românești în iunie 2023.

Pe prima poziție, cu 53.120 de căutări, se află cuvântul ”implozie”. Fără dar și poate, termenul a fost extrem de căutat în urma tragediei care s-a produs în apele Oceanului Atlantic, în apropierea epavei Titanicului.

Dar care este definiția acestui cuvânt? Ei bine, implozia se definește ca un fenomen opus exploziei, care constă în pătrunderea rapidă a aerului într-un spațiu închis fără aer, când pereții acestuia sunt distruși.

După ce au găsit mai multe resturi ale submersibilului Titan dispărut în Oceanul Atlantic pe data de 18 iunie, autoritățile au ajuns la concluzia că, din cauza presiunii, nava a suferit o implozie.

În urma tragediei, cinci oameni și-au pierdut viața. Este vorba despre Paul Henry Nargeolet, Stockton Rush, Hamish Harding, Shahzada Dawood și Sulaiman Dawood.

Citește și Care este pluralul de la șezlong. Mulți români nu știu, folosesc forma greșită!

Implozie, cel mai cautat cuvant romanesc in iunie 2023
Implozie, cel mai cautat cuvant romanesc in iunie 2023

Ce cuvinte au mai căutat românii în DEX

Locul al doilea în clasament este ocupat de expresia ”de bună seamă”, cu 20.403 de căutări. Asta pentru că elevii claselor a XII-a și a XIII-a au trebuit să explice sensul acesteia la Bacalaureat, mai exact la proba de la limba și literatura română.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, expresia ”de bună seamă” are ca sinonime ”cu siguranță”, ”desigur” sau ”fără îndoială”. Pe locul trei în topul celor mai căutate cuvinte românești în iunie 2023 se află cuvântul ”nimfomanie”, cu 14.907 căutări.

Acest termen se referă la persoanele concentrate sau obsedate de propriile trăiri interioare, conform dicţionarului. Locul patru și locul cinci sunt ocupate de cuvintele ”de” și ”pendant” cu 14.017 căutări și 11.405. De asemenea, românii au mai căutat în dicționar ce înseamnă ”paradigmă”, ”asertiv”, ”holeră”, ”empatie” și ”iune”.

Citește și Ce înseamnă „de bună seamă”. Semnificația expresiei care le-a dat bătăi de cap elevilor la BAC!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *