Ce înseamnă triunghiul de pe etichetele hainelor, de fapt. Nu mulți cunosc semnificația, detaliul important pe care trebuie să-l știi

Sfaturi utile privind îngrijirea articolelor vestimentare.
Ce înseamnă triunghiul de pe etichetele hainelor, de fapt. Nu mulți cunosc semnificația, detaliul important pe care trebuie să-l știi

Etichetele hainelor oferă informații prețioase despre întreținerea obiectelor vestimentare, dar nu mulți obișnuiesc să le citească înainte de a la spăla sau călca rufele. Pe etichete sunt trecute mai multe simboluri, fiecare cu o semnificație diferită. Iată ce înseamnă triunghiul de pe etichetele hainelor, de fapt. Detaliul imporant pe care trebuie să îl cunoști.

Simbolurile de pe etichetele hainelor

Cu toții probabil am trecut prin situația în care am pus anumite haine la spălat, iar la finalul ciclului de spălare le-am scos din mașină fie cu țesătura distrusă, fie decoloarate. Producătorii trec pe etichete informații ce țin de modul de întreținere a hainelor. Procesele de spălare și călcare ale acestora trebuie să fie în concordanță cu ce este afișat pe etichetă.

Uitându-ne la etichetă vom afla întotdeauna dacă haina respectivă se spală manual sau la mașină, temperatura la care o putem face, programul de spălare, cum se poate usca sau dacă poate fi sau nu călcată cu fierul de călcat.

Ana Maria Stoica, specialist în îngrijirea hainelor, a explicat în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea”, care este semnificația simbolurilor de pe etichete.

Eticheta se găsește mereu în partea stângă a articolului vestimentar și conține mai multe simboluri. Potrivit specialistului, primul simbol, cel ce ilustrează un lighean, ne indică temperatura maximă la care se spală acea țesătură. Cele mai întâlnite valori sunt 30, 40, 60 și 90 de grade.

Te-ar putea interesa și: Cu ce să speli hainele îngălbenite la subraț. Trucul genial, este un puternic agent de albire

Cel de-al doilea simbol, care seamănă cu o fundiță tăiată, ne avertizează asupra faptului că acel articol nu trebuie stors. Dacă este completat și de un desen care simbolizează o cadă, înseamnă că acea haină se spală de mână. Este întâlnit, de regulă, la hainele confecționate din materiale delicate, precum mătasea.

Un alt simbol care apare pe etichetă este fierul de călcat. Acesta poate avea mai multe semnificații, în funcție de desen. Astfel, dacă simbolul este însoțit de un punct, atunci haina se se va călca la temperatură joasă. Dacă are două puncte, înseamnă temperatură ridicată. În cazul în care este tăiat cu o linie, atunci trebuie să știm că articolul nu se calcă deloc.

Ce înseamnă triunghiul de pe etichetele hainelor

În ceea ce privește triunghiul de pe etichete, acesta oferă informații legate de produsele ce trebuie folosite pentru cărațarea țesăturilor. În cazul în care triunghiul apare tăiat, atunci nu trebuie folosit clor sau înălbitor.

Ultimul simbol seamănă cu un uscător de rufe. Dacă acesta este tăiat atunci acea haină nu trebuie uscată folosind acest aparat. Dacă este însoțit de o linie orizontală care nu îl taie, este recomandarea ca articolul să fie uscat în poziție orizontală.

Te-ar puutea interesa și: Ce să pui în mașina de spălat pentru a îndepărta scamele de la haine. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
4.7 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta. Vei avea cea mai bogată...
Insecta mică și periculoasă care apare în tot mai multe case din România. Cum scapi...
Cristiano Ronaldo l-a inspirat! În ce și-a investit Erling Haaland o parte din bani: „Datorită...
S-a aflat suma reală: Câte zeci de mii de euro a luat Vica pentru a...
Adelina Pestrițu, gafă COLOSALĂ la nunta lui Smiley! Gina s-a ALBIT la față
Andreea Bălan și Jador au spus adevărul despre relația lor. „Trăiesc din plin…”
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini...
Voucherele de vacanță au o dată de expirare, românii nu pot pastra mult timp tichetele...
Cum a arătat Gina Pistol în cele două rochii de mireasă. Cuplul le-a pus mai...
Mireasa Gina Pistol, în 10 poze neretușate, de la nuntă: prețuri, detalii, verighete, buchet, machiaj,...
Costi Diță și casa de modă „Las Fierbinți”. Câte treninguri are Giani? „Unele sunt unicat”....
Comisia Europeană confirmă pregătirea României și Bulgariei pentru aderarea la spațiul Schengen
6 zodii trebuie să aibă grijă dacă vor să împrumute bani familiei
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Bombă în showbiz! Răzvan Miheț, fostul soț al Oanei Matache și Sore, cel mai nou...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *