Ce înseamnă wordle, cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022. De ce a devenit de fapt senzație pe internet

Ce înseamnă wordle, cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022. De ce a devenit de fapt senzație pe internet

Ce înseamnă wordle, cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022. Probabil mulți ne-am fi așteptat ca, în contextul global actual, dominat de crize energetice, scumpiri și războiul din Ucraina, cel mai căutat cuvânt pe Google să aibă legătură cu aceste evenimente. Spre surprinderea multora însă, cel mai căutat cuvânt din 2022 la nivel mondial a fost Wordle. Este un joc extrem de popular în întreaga lume, unde ți se dau cinci încercări pe zi pentru a ghici cuvântul zilei.

Ce înseamnă wordle, cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022

Jocul de cuvinte Wordle a fost lansat în 2021 de inginerul software Josh Wardle. În doar un an, el a devenit atât de popular încât căutările pe Google efectuate de jucătorii disperați să afle răspunsul corect au afectat Google Trends. În plus, șapte din primele 10 cele mai căutate definiții în 2022 au fost cuvinte-răspuns pentru Wordle.

Conform analizei efectuate de gigantul american Alphabet, compania mamă Google, al treilea cel mai căutat terment la nivele mondial a fost „Ucraina”.

Și alte evenimente și-au pus amprenta asupra căutărilor online, „Moartea Reginei Elisabeta a II-a” aflâmdu-se în top cinci în luna septembrie.

În ceea ce privește căutările numelor de vedete, Johnny Depp s-a aflat pe primul loc ca urmare a procesului pe care l-a avut în vară cu fosta lui soție, actrița Amber Heard. Pe locul al doilea s-a aflat Will Smith, după scena în care l-a pălmuit pe comediantul Chris Rock în timpul premiilor Oscar.

Ce au căutat românii în 2022 pe Google

În țara noastră, cea mai mare preocupare a utilizatorilor care au căutat pe internet a fost legată de războiul din Ucraina. În plus Ucraina, Rusia și liderii celor două țări s-au aflat printre primii termeni căutați pe Google.

De altfel, cel mai popular eveniment pe lista de interes a utilizatorilor din România a fost recensământul, potrivit statisticii publicată miercuri, conform Agerpres.

De asemenea, succesele înotătorului român David Popovici l-au adus printre cei mai căutaţi oameni pe Google, în România, alături de actorul Will Smith și de cântăreţul Florin Salam, despre care s-a scris în mod eronat anul acesta că a murit.

În privința filmelor, românii au căutat cel mai frecvent pe Google „Teambuilding” și „Capra cu trei iezi”, fiind pentru prima dată când două filme românești se situează în acest clasament.

În plus, întrebările cele mai frecvent adresate de români pe motorul de căutare au fost „Ce este Roxadustat”, după aflarea știrii despre acuzația de dopaj a Simonei Halep, dar și ce sunt NATO, Schengen sau ROBOR. De asemenea, Metavers sau NFT s-au aflat pe lista de întrebări.

Citește și: „Visul cel mai căutat pe Google. Ce visează cel mai des oamenii

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.