Ce liceu fac elevii care nu au luat Evaluarea Națională sau au obținut notă mică

Chiar dacă nu au promovat sau nu s-au prezentat la Evaluarea Națională elevii ajung la licee și școli profesionale
Ce liceu fac elevii care nu au luat Evaluarea Națională sau au obținut notă mică

Evaluarea Națională 2022 s-a încheiat, iar primele rezultate au fost afișate. Pe data de 30 iunie vor fi publicate notele de după contestații. Ce liceu fac elevii care nu au luat Evaluarea Națională, cei care au luat note mici sau chiar nu s-au prezentat la examene.

Ce liceu fac elevii care nu au luat Evaluarea Națională sau au obținut notă mică

Cei care nu au reușit să promoveze examenele de la Evaluarea Națională, care au luat note mici sau care nu s-au prezentat vor ajunge în licee sau școli profesionale. Numai că repartizarea lor se va face în a doua etapă, pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Astfel, în aceste condiții, chiar și elevii buni pot ajunge într-un liceu slab sau la o școală profesională dacă nu au susținut examenele de la Evaluarea Națională, fiind repartizați după cei care au obținut note mai mici de 5.

Ce liceu fac elevii care nu au luat Evaluarea Națională. Cum se poate face transferul de la un liceu la altul

Elevii care vor să se transfere de la un liceu la altul trebuie să știe că o pot face dacă există probleme medicale. În această situație transferul se face mult mai repede. Altfel este nevoie să aștepte transferul după primul semestru.

“art. 152. Elevii din învățământul liceal, din învățământul profesional și din învățământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învățământ, cu respectarea următoarelor condiții:

  1. în cadrul învățământului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul; în situații medicale deosebite, elevii din clasa a IX-a a învățământului liceal pot fi transferați și în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale județene/a municipiului București, cu respectarea condiției de medie, menționate anterior”, prevede regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Ce liceu fac elevii care nu au luat Evaluarea Națională. Câți elevi au obținut media peste 5

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 au obținut medii peste 5. Mai exact 122.166 de elevi cu medii peste 5 înainte de contestații, din cei 144.494 de copii care au susținut examenele de la Evaluarea Națională.

Sorin Cîmpeanu a susținut că rezultatele de anul acesta, mult mai bune decât anii precedenți, se datorează și faptului că a fost un an școlar fără întreruperi, așa cum s-a întâmplat în 2020, spre exemplu. De asemenea, ministrul a mai spus că programa de examen a fost adaptată situației de după pandemie. Spre exemplu, materia din semestrul 2 al clasei a VIII-a nu a fost inclusă în programa pentru Evaluarea Națională 2022.

Câte medii de 10 au fost la Evaluarea Națională 2022

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, anul acesta au fost 221 medii de 10. La Limba română 810 note de 10, și 2966 de medii de 10 la matematică.

Cum se calculează media de admitere la liceu

După ziua de 30 iunie, când se vor afișa rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022, urmează înscrierea la liceu. Iată mai jos cum se calculează media.

MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN*,unde:

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.