Ce mănâncă, de fapt, măicuțele de la mănăstire în postul Paștelui. Alimentele care nu lipsesc de la masă

Cum arată meniul lor într-o săptămână
Ce mănâncă, de fapt, măicuțele de la mănăstire în postul Paștelui. Alimentele care nu lipsesc de la masă

Suntem în Postul Paștelui și toată lumea caută rețete și alimente care pot fi consumate în această perioadă. Vă spunem mai jos ce mănâncă măicuțele de la mănăstire în post și care sunt alimentele care nu le lipsesc de pe masă.

Reguli din perioada Postului Paștelui

Se respectă toate zilele de post și cele de dezlegare la Pește. Uleiul se consumă cu multă chibzuință, fiind zile în care mâncarea se face fără acest ingredient. Se consumă alimente de sezon, cum ar fi: cartofi, ciuperci, fasole, măsline, nuci, morcovi, varză, țelină.

În completarea alimentelor permise și consumate în această perioadă vin gemurile și dulcețurile, însă și zacusca și tocănița de legume. Tot din această categorie fac parte și bulionul, pasta de roșii sau compoturile.

Nici dulciurile nu lipsesc din meniul de post. Se fac gogoși, plăcinte cu gem, mereu sau nuci, se coc mereu cu nuci și îndulcite cu miere. Mai pot fi consumate prune uscate. Se fac și tăiței de casă, fără ouă, tăvăliți prin nucă și îndulciți cu miere, cum este rețeta mucenicilor, conform libertateapentrufemei.ro.

De remarcat este faptul că măicuțele au zilnic doar mic dejun și prânz. Doar în zilele de duminică se schimbă și au prânz și cină. Iată mai jos cum arată un meniu întreg pe o săptămână:

Meniu de post. Ce mănâncă măicuțele la mănăstire

Luni

Dimineața: ceai, cartofi copți / linte verde, măsline, dulceață și pâine.

Prânz: ciorbă de urzici / mâncărică de fasole, gogonele, compot, pâine.

Marți

Dimineața: ceai, iahnie de fasole / orez dulce, dulceață, pâine.

Prânz: ciorbă de fasole /  piure de cartofi, compot, pâine.

Miercuri

Dimineața: ceai, pate de post, cartofi natur, gem, pâine.

Prânz: supă de roșii/ fasole verde / piure, mămăligă, usturoi, suc de fructe.

Citește și – Ardei umpluți de post, rețeta mănăstirească. Ingredientul pe care trebuie neapărat să-l adaugi pentru un gust de senzație

Joi

Dimineață: ceai, salată orientală/ fasole veche fiartă, dulceață, pâine.

Prânz: supă cremă de legume pilaf / ciuperci fierte cu ceapă, pâine, halva.

Vineri

Dimineața: ceai, cartofi copți/ salată de ghebe marinate, dulceață, pâine.

Prânz: supă de legume cu broccoli/ ghiveci de legume, castraveți în oțet, salată de fructe.

Sâmbătă

Dimineața: lapte de soia, pâine, pate de năut, cartofi prăjiți, măsline, salată de spanac.

Prânz: ciorbă de bureți/piure, șnițele de soia, salată de varză murată, clătite de post, pâine.

Duminică:

Prânz: ciorbă de bureți / păstrăv (dezlegare la pește)/ sarmale de post / chiftele de soia, cozonac de post.

Cina: ceai, pâine, cartofi înăbușiți, salată de crudități, fructe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8.4 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *